FOTO: Radenci: Vinjen zapeljal v zbiralnik vode, rešil ga je občan s skokom v vanjo

Radenski policisti in gasilci s potapljači iz Gornje Radgone so pred nekaj dnevi obravnavali nekoliko neobičajno nesrečo pri tamkajšnjem trgovskem centru Jager. Vinjen voznik osebnega avtomobila Opel Astra je namreč zapeljal čez cestišče v zbiralnik vode.
Na predbožični dan so radenski policisti in gasilci s potapljači iz Gornje Radgone imeli obilico dela s potopljenim avtomobilom in vinjenim voznikom, katerega je iz avtomobila, v ne ravno toplem dnevu, rešil občan. “24.12.2019 malo po 15. uri smo bili policisti s strani občana obveščeni, da je v Radencih pri trgovskem centru voznik osebnega avtomobila zapeljal naravnost v zbiralnik vode in je vozilo v celoti pod vodo. Občan je skočil v vodo in vozniku pomagal iz vozila in nato iz vode,” so sporočili včeraj iz policijske uprave Murska Sobota.

Ob prihodu policistov na kraj dogodka so voznika s kraja odpeljali, vozilo pa so iz vode potegnili gasilci

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bil voznik izsleden doma, kjer je zaradi močne vinjenosti spal in se ga sprva ni dalo zbuditi in opraviti preizkus alkoholiziranosti. Voznik je bil nato zbujen in mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Odrejen mu je bil strokovni pregled v ZD Gornja Radgona, katerega je prav tako odklonil. Zoper povzročitelja prometne nesreče so policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

FOTO: PU Murska Sobota, PGD Gornja Radgona