FOTO: Radenci: Včeraj zagorel Prekmurski dom, nekdanja Gostinska šola

Včeraj, okoli pol štirih popoldan je v Radencih prišlo do enega največjih požarov na tem območju v zadnjih letih. Ognjeni zublji so zajeli ostrešje znamenitega Prekmurskega doma v radenskem parku, ki stoji le nekaj deset metrov stran od nekdanje diskoteke, ki je pred časom tudi v celoti zgorela.
Prekmurski dom, v katerem je v drugi polovici prejšnjega stoletja domovala Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ter internat za dijake omenjene šole, je trenutno zapuščen. Vmes so sicer v stavbi imeli tudi upravne prostore Radenske, družbeno prehrano, pozneje tudi zasebno lekarno. Nazadnje so tam domovala številna društva in organizacije, po trditvah domačinov pa so se v zadnjem času tam zbirali predvsem brezdomci, ter tudi mladi.

Po prvih podatkih je bilo stavbo težko rešiti, saj je bila večinoma grajena iz lesa, gasilci pa se nekaj časa niso mogli prebiti v notranjost objekta, kjer je gorelo do večera. Gasilcem iz občine Radenci so na pomoč prišli na pomoč tudi kolegi iz občin Križevci pri Ljutomeru ter celo iz Gornje Radgone in Murske Sobote, ki so gasili z gasilsko avtolestvijo. Tako se je z ognjenimi zublji bojevalo okrog sto gasilcev, ki so na požarišču ostali pozno v noč.