FOTO: Prvo društveno ocenjevanje špricerjev društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava je včeraj dopoldan v svojih prostorih organiziralo društveno ocenjevanje špricerjev z vinom letnika 2016. V ocenjevanje so prejeli 24 vzorcev, katerih špricerjem je ocenjevalna komisija ocenila vonj, okus in izgled.
Špricerje iz 24 vzorcev vin je včeraj ocenjevalna komisija ocenila v društvenih prostorih društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava. Prisotni so s prvim društvenim ocenjevanjem špricerjev pričeli ob desetih dopoldan in ocenjevali vonj, okus in izgled posameznega špricerja. Ocenjevanje je potekalo dve uri, ocenjevalna komisija pa je špricerje ocenjevala s številkami od 1 do 5, pri čemer je posamezna ocena lahko bila tudi decimalna (torej 1,5, 2,5, 3,5 …).

Po dveh urah ocenjevanja je postalo jasno, da se najboljši špricer pije z vinom vinogradnika Zvonka Lukača, drugo mesto je zasedel vinogradnik Egon Krampač in tretje mesto Branko Lovrak. Že sicer pa je špricer, v katerem je bilo vino Zvonka Lukača prejel oceno 4, špricer v katerem je bilo vino Egona Krampača 3,50 in špricer v katerem je bilo vino Branka Lovraka 3,60. Končni rezultat ocenjevalna komisija dobi tako, da v zadnjem ocenjevalnem krogu posamezni ocenjevalec še enkrat oceni vse tri najbolje ocenjene špricerje naenkrat in tako določijo prvo, drugo in tretje mesto.