FOTO: Promenadni koncert pihalnih orkestrov letos prvič brez finančne podpore Občine Lendava

Včeraj se je na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi že štirinajstič zapored odvil koncert pihalnih orkestrov, ki se ga je udeležilo 200 mladih glasbenikov iz treh držav. Občina Lendava je vsako leto koncert finančno podprla, letos pa ga kljub obljubi, ni.

Kar 200 mladih glasbenikov in treh držav je včeraj  pihalo v svoja glasbila na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi. Odvil se je namreč štirinajsti koncert pihalnih orkestrov, ki je v zgodnjih poletnih mesecih že stalnica. Vsako leto pa je bila stalnica tudi finančna podpora s strani Občine Lendava za tovrstni dogodek, katere pa letos kljub obljubi, ni bilo.

To pa seveda ni ravno najboljša popotnica Občini, ki želi kmalu kandidirati za evropsko prestolnico kulture. Glasbena šola Lendava je namreč vsako leto za ta koncert prejela finančna sredstva iz naslova posebnega projekta za kulturo. Organizacija takšne prireditve in s tem povezani stroški ne spadajo v osnovno dejavnost glasbene šole, zato se organizatorjem poraja vprašanje glede organizacije le-te prireditve v prihodnjih letih.

Letos na omenjeni prireditvi ni bil prisoten ne župan ali kateri od obeh podžupanov. Ali je to morda odgovor na vnovnično uspešno kandidaturo Hajnalke Magyar za ravnateljico glasbene šole, pa je že druga tema …

 • klopotalo

  Saj niti Lindue ne podpira. Pravzaprav več nič ne podpira, razen stolpa in “Lendava vabi”. Vprašajte se, zakaj?! Ni problem v EPK – ju. Tudi brez tega bi takšne prireditve morali podpreti. Glavno je, da kasirajo prišleki. Da ni župana in podžupanov me ne skrbi. S tem pokažejo svojo kulturo. V “ogenj” so poslali Drvariča. Pomislite! Drvariča! Pa nimam nič proti njemu, saj je fejst dečko. Ampak, kaj sploh dela na občini? Mislim na delovno mesto. Naslednje leto bo glavni govornik vratar, pa ne nogometni, tisti iz Občine. Koga pa moti Hajnalka? Groza. Gospa je uspešna, pridna, prijazna in prava Lendavčanka. In tej trije, ki ji ne segajo niti do kolen, se bodo nekaj prčili?

 • Ehjavc, Kahel

  Misteh majoh je spet pokazal svoj phavi obhaz. Po njegovem je to phiheditev bhez haska, zato svojo ličko tja ni pomolil. V hedu, hazumljivo. Ampak … a Lendava nima dva podžupana? Noben od njiju dveh ni imel toliko časa, da bi se katehi pojavil na phiheditvi? Hesno?

  Dobha popotnica za phihodnost. Kapo dol in bhavo!

  Vaš Kahel.

 • joco

  Pa kaj se čudite, župan je total antikulturen. On bi celo lendavsko kulturo zmlel v faširano, ker je fauš ustvarjalcem in intelektualcem. Isto kostalin. Gledališče je obglavil, Tanjo, umetnostno zgodovinarko je izključil, glasbenike ignorira, za tisk Lindue ne da denarja, Pravijo da enim daje pol plače, Čanderu pa trpa žepe, na kulturne prireditve ne hodi, samo izjemoma.
  Saj se ne upa sprehoditi po Glavni ulici! Če pa že mora napraviti 30 korakov, pa si nadane sončna očala, da nas (kao) ne bi videl. Razen ko gre za volitve, volitve zanj pa so se že začele. Zdaj bo po dveh-treh letih obiskal vsako vas in vsaki vasi obljubil propagandno investicijo. Zato se pripravimo v vseh KS in ga ne pustimo iz vaškega doma, dokler nam ne obljubi, kar želimo zgraditi! Potem pa ga zavržimo, kak on nas po sestankih. In ga ne volimo, niti njegovega človeka. To nam bo edina priložnost v naslednjih 4 letih.

 • ekoeko

  To so samo mali škodoželjni penali na glasbeno šolo. V drugih zavodih, na občini v KSih dela še kaj hujšega. Izključuje igralce, menjava sodnike, deli rdeče kartone, prireja rezultate tekem in se obnaša kot lastnik kluba Občina Lendava. Samo plačani selektor je in to zelo slab in škodoželjen. Dajmo ga zamenjat. Lastnik kluba so občani.

 • pit

  Balažek je Kreativni bazi (Čander) nakazal novih 17.000 evrov (5. maj – erar.si)! Skupaj samo občina od decembra do danes 35.000 evrov! Potem še Galerija-muzej skoraj 10.000, koliko pa mu je doslej nakazala Lendava Vabi pa javnost niti ne ve, samo župan,njegov zet in Somi. Stolp in Lendava Vabi sta dejansko postala županova privatna bančna številka, saj občani ne vedo, kam gre denar! A mora Čander polovico od tega vrniti županu v kešu? Ja, ni izključeno… Razstava Dalija bo za Balažeka in Čandera sigurno nova priložnost za preusmerjanje javnega denarja! Odstraniti oba!

 • Lendavski sij

  Saj ni vec kaj dodati komentarjem. Vsi so na mestu. Svinjarij pa se bistveno vec. Vsega bo enkrat konec in resnica bo prisla na dan tudi med navadne ljudi.