FOTO: Promenadni koncert pihalnih orkestrov letos prvič brez finančne podpore Občine Lendava

Včeraj se je na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi že štirinajstič zapored odvil koncert pihalnih orkestrov, ki se ga je udeležilo 200 mladih glasbenikov iz treh držav. Občina Lendava je vsako leto koncert finančno podprla, letos pa ga kljub obljubi, ni.

Kar 200 mladih glasbenikov in treh držav je včeraj  pihalo v svoja glasbila na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi. Odvil se je namreč štirinajsti koncert pihalnih orkestrov, ki je v zgodnjih poletnih mesecih že stalnica. Vsako leto pa je bila stalnica tudi finančna podpora s strani Občine Lendava za tovrstni dogodek, katere pa letos kljub obljubi, ni bilo.

To pa seveda ni ravno najboljša popotnica Občini, ki želi kmalu kandidirati za evropsko prestolnico kulture. Glasbena šola Lendava je namreč vsako leto za ta koncert prejela finančna sredstva iz naslova posebnega projekta za kulturo. Organizacija takšne prireditve in s tem povezani stroški ne spadajo v osnovno dejavnost glasbene šole, zato se organizatorjem poraja vprašanje glede organizacije le-te prireditve v prihodnjih letih.

Letos na omenjeni prireditvi ni bil prisoten ne župan ali kateri od obeh podžupanov. Ali je to morda odgovor na vnovnično uspešno kandidaturo Hajnalke Magyar za ravnateljico glasbene šole, pa je že druga tema …