FOTO: Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

Včeraj pozno popoldan se je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi odvijala osrednja prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja. Dan obeležujemo v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna in imenujemo tudi Prešernov dan.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil večkrat nagrajeni slovenski pesnik, pisatelj in esejist Aleš Šteger. V kulturnem programu so nastopili učenci Dvoježične osnovne šole I Lendava, ki je lansko leto prejela naziv »kulturna šola« in Glasbene šole Lendava. Priznanja na prireditvi sta prejela pihalni orkester Glasbene šole Lendava in Dvojezična osnovna šola I Lendava.

 

 • stepalnik

  Je to Čander poleg župana?

 • Čander
 • sLOVEnija

  Od prepolne dvorane in navdušene množice je Čander zagotovo ponovno dobil navdih za nove desettisočake evrov, s katerimi ga Balažek izza hrbta občanov nagrajuje.

  • Dali

   Na plačilni listi sta tudi Čandrova žena in govornik Šteger. Po Ajpesu sodeč 11.799 od Občine Lendava in 9500 od Galerije Lendava. Transparentno korekten obvod, ki se mu bo pridružil še kakšen iz katerega drugega zavoda s področja turizma ali kulture.

   • deda

    Vse to si lepo izbrskal Dali, vsaka čast. Ta nakazila so vsa po ukazu Balažeka. Koliko let in kaj vse moramo delati, da zaslužimo 20.000 evrov! Naj Koncut, Kulčar ali stranke zahtevajo od župana pogodbe in se to objavi javno na spletu občine. Pa tudi njihova poročila o opravljenem delu naj javno objavijo, da vidimo, kaj vse so spesnili, zložili in naložili za 20 tisoč evrov našega denarja!
    Kaj šele sledi, če so ovi za dosedanji nič dobili 20 jurjev? Ali pa so morali polovico vrniti prefriganemu lendavskemu gospodu?

    • Igor Kulčar

     Delamo na tem, da pridobimo pogodbe na vpogled.

   • kulturnica

    Pa to je prava mučkarija ala Balažek. Kaj ima pri tem Galerija Lendava? Ali je Balažek naročil nakup Štegerovih risbic? Ali pa je Čander dražji od Dalija? Če to zvejo v Sloveskih novicah ali v Večeru, potem bo to afera leta.

 • klofuta

  Hvala, Dali. Čestitke svetnikom, da to dovoljujejo. Zelo rad bi videl pogodbe preko katerih so plačani. Aja, saj je brez veze. Svetovanje, kajne? Jaz tudi svetujem, da se naj nekateri, iz občinskih foteljev, umaknejo.

  • Igor Kulčar

   Da ne bo nesporazumov…nobene pogodbe z Čanderjem občinski svet ni videl, ne sklepal o njej.