FOTO: Prireditev Murakon po Murakonu in zaključek lendavskega tabora mladih piscev

Od minule nedelje do torka se je v Lendavi, v organizaciji Knjižnice Lendava odvijal lendavski tabor mladih piscev, ki je literarni tabor z mladimi zalskimi in prekmurskimi pisatelji in pesniki.
Od minule nedelje do torka se je v organizaciji lendavske knjižnice, pod pokroviteljstvom Občine Lendava, odvijal lendavski tabor mladih piscev. Ta se je torej pričel minulo nedeljo z Mednarodnim literarnim festivalom Murakon, nadaljeval s predstavitvijo revij Apokalipsa in Jelenkor na dvorišču knjižnice, odvila pa se je tudi otvoritev omenjenega tabora.

Že naslednji dan so si udeleženci organizirano ogledali mesto Lendava, se udeležili sprejema na Generalnem konzulatu Madžarske na Glavni ulici, v popoldanskem času pa je sledila Literarna delavnica (Péter Szemes, Ádám Kaj) ter za konec predstavitev uredniškega odbora revije Lindua. Tema letošnjega tabora je bila drama.

Zadnji dan je znova sledila literarna delavnica, tokrat pod vodstvom Lajosa Benceja in Alberta Halásza, kasneje pa so udeleženci opravili vrednotenje tabora in razpravo po nalogah. Ta se je zaključil v popoldanskih urah z branjem udeležencev tabora na dvorišču knjižnice. Delavnice so potekale v madžarskem jeziku.