FOTO: Prenova Thermal Resort Lendava se je že začela, novo podobo bo najprej dobila fasada

Hotelski objekt Thermal Resort Lendava dobiva novo podobo. Da bo do prenove prišlo so potrdili novi lastniki takoj ob prevzemu objekta, z deli pa so pričeli v začetku tega tedna. Novo podobo bo najprej dobila fasada, končni cilj pa je, kot so v preteklosti že dejali novi lastniki, ena zvezdica več.
V skladu z novimi ukrepi Vlade RS so od 24.10.2020 do preklica ponovno zaprta vrata lendavskega Thermal Resorta. V času zaprtja so novi lastniki uvideli idealno priložnost za prenovo objekta vsem dobro poznanega hotela Lipa, dela pa so se pričela v začetku tega tedna. Vodstvo hotela priznava, da je za njimi precej okrnjena sezona, kar pa bodo vzeli kot priložnost za dosego ciljev, ki so si jih zadali že ob nakupu. Trenutne okoliščine seveda vplivajo na delo, še povejo, a kakšnih večjih težav trenutno ni in jih tudi niso pričakovali.

Ob zaprtju je v hotelu bilo okrog 30-40 gostov, načrt pa je sprva bil takšen, da bi prenovo izvajali kljub prisotnosti gostov. Neuradno je notranja prenova hotelskih sob zaključena, notranje prenove je bilo deležno tudi apartmajsko naselje Lipov gaj, kot zadnji pa bo prenove deležen še avtokamp. Dela izvajajo slovenska podjetja, nadzor vrši podjetje iz Lendave. Trenutno so nekateri zaposleni na delu, spet drugi koristijo dopust, tretji pa na čakanju. Cilj je, da hotel namesto treh, prejme štiri zvezdice.