FOTO: Premiera Peteršiljke na odru Gledališke in koncertne dvorane

Včeraj pozno popoldan se je na odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi odvila premiera predstave za otroke, Peteršiljka. Predstava se je odvila v organizaciji lutkovnega gledališča Pupilla, izvedla pa jo je Petra Kavaš.
Pod režisersko taktirko Sabine Šinko, ki je ob enem poskrbela tudi za likovno podobo, Petre Kavaš, ki je predstavo zaigrala in priredila besedilo, Milana Gala, ki je poskrbel za lutkovno tehnologijo in Filipa Gala, ki je poskrbel za glasbo, je nastala nadvse zanimiva lutkovna predstava, Peteršiljka. Ta je svojo premiero doživela včeraj, na odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Nekaj več kot 60 gledalcev, tistih najmlajših in tudi starejših, je uživalo ob zanimivi Peteršiljki. Zgodba lutkovne predstave govori o ženi, ki je pričakovala otroka, pa si je zaželela peteršilja in rodila se je nenavadna deklica, Peteršiljka. Nekega dne jo na poti iz šole ugrabijo vešče in jo popeljejo jo v svojo hišico. Tam ji naložijo težkih nalog, Peteršiljka pa je nalogam kos, ob skrivni pomoči bratranca vešč, Meméta.