FOTO: Premier dr. Cerar se je minulo soboto mudil v Murski Soboti

Minulo soboto se je v Murski Soboti mudil predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar. Ta si je najprej ogledal gradbišče paviljona Expo pri Soboškem jezeru, za tem si je ogledal potek del murskosoboške južne obvoznice, obiskal RIS v Rakičanu, zvečer pa je v gledališču Park na prireditvi “Dan Romov” bil slavnostni govornik.
Minulo soboto se je v Murski Soboti mudil predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar. Najprej si je ogledal gradbišče vrat v Pomurje, za tem pa gradbišče južne obvoznice. “Čestital nam je za pogum in drzno idejo in povedal, da z navdušenjem pričakuje dokončanje del, ko bo EXPANO sprejel prve obiskovalce, njegova okolica z jezerom pa vse željne gibanja in rekreacije. Zadovoljen je bil tudi z napredkom na gradbišču južne obvoznice, ki bo prav tako velika pridobitev za celotno Pomurje,” je zapisal murskosoboški župan, Aleksander Jevšek. Premier dr. Cerar je obiskal tudi Raziskovalno Izobraževalno Središče (RIS) Dvorec Rakičan. Tam je, v okviru projekta Plant a tree – grow a life project, pomagal zasaditi novo lipo.

Slavnostni govorec na prireditvi “Dan Romov”

Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da romska skupnost predstavlja pomemben del slovenske družbe in multikulturnosti v Sloveniji, Rome pa pozval k aktivni vključitvi v vse aktivnosti za izboljšanje njihovega položaja. “Kljub temu, da je v zadnjih 25. letih bilo v Republiki Sloveniji na področju reševanja romske tematike storjenega veliko, pa moramo našo vizijo izboljševanja položaja romske skupnosti uresničevati še naprej,” je med drugim povedal dr. Cerar.

“Dana nam je bila priložnost, da skupaj začnemo izboljševati položaj romske skupnosti na področju bivanjskih razmer ter začnemo uresničevati težnjo, da bo vsem državljanom Republike Slovenije zagotovljeno bivanje v razmerah dostojnih človeku. V vse aktivnosti, ki temeljijo na izboljšanju položaja romske skupnosti v Republiki Sloveniji, se mora aktivno vključevati tudi romska skupnost. Le z vašo zavzetostjo in aktivnostjo se bo romska skupnost postopoma razvila v izobraženo, zaposleno in enakopravno skupnost in tako najbolje sodelovala pri razvoju države,” je zaključil.

FOTO: Facebook profil Aleksander Jevšek, Vlada.si