FOTO: Predstavili že 17. številko revije Lindua

Minuli četrtek ob 18.00 uri je bila v Knjižnici Lendava predstavljena najnovejša, že 17. številka multikulturne, družboslovne in literarne revije Lindua. Revija izhaja že 9 let in tokrat je, žal, na razpolago le v virtualni obliki na spletni strani Knjižnice Lendava.

Olga Paušič: “Vzrok, da ni mogla biti natisnjena, je seveda pomanjkanje sredstev za založniško dejavnost. Financer (Občina Lendava) se ni odločil, da izdajo Lindue v knjižni obliki podpre, čeprav ne gre za visok znesek, saj avtorji za svoje prispevke ne prejmejo honorarja. Da tak odnos ni v redu in ni sprejemljiv, so povedali tudi prisotni na predstavitvenem literarnem večeru. Spet enkrat se je pokazala vsa nemoč kulturnikov, tokrat piscev in strokovnih sodelavcev revije, ki si že devet let prizadevajo, da bi imela Lendava svojo večkulturno, večjezično revijo, v kateri se lahko oglašajo tako strokovnjaki z najrazličnejših področij  kot literarni ustvarjalci, svoja dela pa objavljajo tudi likovniki, fotografi  in drugi.”

Tokratna »rdeča nit« je vprašanje, kaj nas združuje. Ustvarjalci Lindue (tokrat jih je kar 31) odgovarjajo, da so to zgodovina (dr. Z. Kepe: 150 let železnice v Lendavi, prof. Dejan Süč, Kronika judovske družine Eppinger), novi projekti (Vinarium), kultura (poročila o zanimivih multikulturnih dogodkih v našem kraju v rubriki OKO), umetniška dela, iz katerih veje mnogo pozitivnih misli in kljub težkim časom, ki jih živimo, tudi optimizem, povezujejo nas  tudi hrana (tokrat nekaj receptov iz judovske kuhinje),  tudi izkušnje in vsekakor prijazni medsebojni odnosi. V intervjuju predstavljamo Vladimirja Vajdo, dobrega poznavalca zgodovine Judov, popotnika, ki ga vsako leto vsaj dvakrat  zanese v Izrael … Skratka, Lindua je tudi tokrat pestra, mavrična, polna tehtnih prispevkov, zato menimo, da bo vsak bralec našel v njej  marsikaj zanimivega.

Linduo najdete na spletni strani Knjižnice Lendava.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6240207357669633601?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]