VIDEO, FOTO: Predstavili knjigo Srečka Čoža “Ko te ni,” v spomin na preminulo domačinko Emilijo Makovec

Minulo soboto je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi ob 17. uri potekala literarno-glasbena prireditev, ki jo je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava. V sklopu prireditve je bila predstavljena knjiga pesnika Srečka Čoža “Ko te ni,” v spomin na preminulo domačinko Emilijo Makovec. Pesniško zbirko “Ko te ni,” sestavljajo trije deli: Skrivnost ljubezni, Upanje in Usoda.
“V prvem delu Skrivnost ljubezni pesmi kipijo od veselja, radosti in smeha ob doživeti ljubezni. Ljubezen je močna sila, zdi se skoraj nepremagljiva in vendar tako nebogljena, ko se sooči z uničevalno silo bolezni. Upanje je tisto, ki ohranja vero, da bo vse v redu, ker je na delu čista ljubezen, ki bo pozdravila težko bolezen, zato pesnikovo srce pošilja bolezni in trpljenju ukaz, da čim prej izgineta. Usoda odmeri hladno in neizprosno slovo, ki je je neizbežno, pod njegovo težo  poet ječi in vendar se brani, da rezilo ne zareže pregloboko, da ne izkrvavi, zato spomin v sebi zadrži,” je v spremnem besedilu zapisala Breda Brezovar Goljar.

V programu so nastopili: slovenski pevki zabavne glasbe Iva Stanič in Blanka Golner ob spremljavi pianista Klemna Golnerja ter jazz pevka Tanja Srednik, ki so zapele avtorjeve uglasbene pesmi, nastopila je tudi članica Simfoničnega orkestra RTV Slovenija Andreja Vita Mulej, nato pa še moški vokalni kvintet Aeternum s pesmijo Srečka Čoža Sava šumi. Pesmi iz zbirke Srečka Čoža “Ko te ni,” sta recitirali Jasna Bači in Jerica Trojak. Program je povezoval Janez Temlin.

Na koncu prireditve sta se avtor Srečko Čož in vodja JSKD OI Lendava Rozina Nemec zahvalila nastopajočim pa tudi občinstvu, ki so s svojo prisotnostjo počastili dogodek.

FOTO: Tomaž Galič