FOTO: Praznovanje 30 letnice PD Lendava in 50 letnice Pomurske planinske poti

Minulo soboto je Planinsko društvo Lendava praznovalo 30. obletnico svojega obstoja, vzporedno pa so pripravili še praznovanje 50. obletnice Pomurske planinske poti. Ta velik dan so planinci pričeli praznovati že zgodaj dopoldan, ko so se iz Dolge vasi čez Dolgovaške in Lendavske gorice podali na pohod proti Hiši domačih dobrot Troica v Lendavi (Tuš Kocet) kjer se je odvila slovesnost s kulturnim programom in podelitvami priznanj, značk in zahval.
O zgodovini lendavskega planinskega društva je govoril njihov predsednik Štefan Kozak, o petdesetih letih Pomurske planinske poti pa skrbnik poti pri Meddruštvenem odboru planinskih društev za Pomurje Jože Ružič. Nekaj besed je programu dodal tudi lendavski župan mag. Anton Balažek, ter podpredsednik Planinske zveze Slovenije Miro Eržen. Ob tej priložnosti nastopil tudi pevski zbor Planinskega društva Lendava, praznovanja pa so se udeležila tudi druga Planinska društva iz Pomurja ter društvi iz Madžarske ter Hrvaške.

Na začetku je bilo v Planinskem društvu okrog štirideset članov, po letu 2010 pa se je število povečalo na 150, kolikor jih je tudi danes. V tridesetih letih so organizirali čez sedemsto pohodov in izletov. Sodelujejo z drugimi planinskimi društvi v Pomurju, pa tudi z drugih območij Slovenije, iz Hrvaške in Madžarske.