FOTO: Potekajo še zadnja dela pred položitvijo umetne trave, stanje sta si ogledala tudi župan Magyar in podžupan Kasaš

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903 poteka gradnja in ureditev nogometnega igrišča z umetno travo. Temeljni kamen je bil položen 29. maja lani, kmalu za tem je stekla gradnja in se nato ustavila, ureditev pa se v teh dneh znova nadaljuje z zadnjimi pripravami na položitev umetne trave, s polaganjem katere bi lahko pričeli v prihodnjih dneh. Občina bo sicer ob igrišču zgradila še fitness na prostem.
Nogometna akademija, gradnja slednje bi se sicer po prvotnih načrtih trenutno morala že skorajda zaključevati, bo svojo infrastrukturo imela na dveh lokacijah in sicer v neposredni bližini Dvojezične srednje šole Lendava (dve nogometni igrišči z umetno travo), ki bodo namenjena vadbi in tekmam selekcij do 13 let ter na lokaciji, kjer bo zgrajena nogometna akademije (pred naseljem Trimlini, za Termami Lendava). Temeljni kamen za omenjeni dve nogometni igrišču za Dvojezično srednjo šolo Lendava je bil položen 29. maja lani, kmalu za tem je stekla gradnja in se nato ustavila, težave naj bi povzročala bližnja transformatorska postaja, sedaj pa je podjetje iz Madžarske dobilo zeleno luč za dokončanje igrišča, torej, za položitev umetne trave.

Po tem, ko je lendavsko gradbeno podjetje Legartis že pripravilo osnovo, delavci na območje igrišča sedaj dovažajo gramoz, s katerim bodo površino zravnali, za tem pa sledi navoz nekakšne mivke. Debelina sloja mivke bo znašala tri centimetre, nakar bo drugo podjetje, nemudoma po zaključku del, pričelo s polaganjem umetne travnate površine. Po neuradnih podatkih bi se to lahko zgodilo do konca tega tedna, najkasneje pa v prvi polovici prihodnjega tedna. Dela sta si včerajšnji dopoldan ogledala tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in podžupan dr. Mihael Kasaš, oba pa sta izrazila zadovoljstvo nad videnim.

Spomnimo: Omenjeno nogometno igrišče bi svojemu namenu, po prvih ocenah, moralo biti predano že lanskega avgusta. Občina je zemljišče Nogometnemu društvu Nafta 1903 predala v brezplačno dvajsetletno uporabo, po tem pa vsa infrastruktura preide v last Občine.