FOTO: Posodobitev ograje spidvej dirkališča v Petišovcih v polnem teku

Na stezi spidvej dirkališča v Petišovcih poteka nujno potrebna varnostna posodobitev ograje v dolžini celotne proge. Ker je v minulih letih Občina Lendava, kot lastnica objekta takšna dela zanemarjala, Speedway team Lendava pa finančnih sredstev za takšen poseg ni imela, se je prenove lotilo novo občinsko vodstvo.
Na spidvej dirkališču v Petišovcih že nekaj dni potekajo obnovitvena dela varnostne ograje dirkališča. V prvi fazi bo zamenjanih okrog 150 vzmetenih stebričev, ki so osnovni pritrdilni del ograje. Do sedaj so vzmeteni stebriči bili lesene izvedbe in jih je že krepko načel zob časa, s čimer ti več niso nudili ustrezne varnosti tekmovalcem ob morebitnih padcih.

Podizvajalec podjetja Artex Lendava je do včeraj zamenjal že večino dotrajanih lesenih varnostnih stebričev na katere je pritrjena žičnata ograja s kovinskimi nerjavečimi vzmetenimi stebriči (zamenjani bodo prav vsi), za tem pa bo sledila menjava gumijastega dna ograje in platna. Dirkališče bo s tem bistveno varnejše, sanacijska dela pa bodo vplivala tudi na izgled proge.

Sanacijska dela kot lastnica objekta financira Občina Lendava, ki je, kot smo že poročali, lendavski spidvej na prioritetni listi pomaknila bistveno višje kot je to bilo do sedaj. V primeru menjave zračnih blazin bi se v Petišovce lahko vrnile tudi dirke mednarodnega ranga.