FOTO: Pomurke v Lendavi izgubile s St. Pöltnom

V pripravljalni tekmi v Lendavi na tukajšnjem igrišču z umetno travo ob DOŠ I Lendava so igralke ŽNK Nona Pomurje minuli vikend izgubile pripravljalno srečanje z avstrijsko prvoligaško ekipo SKN St. Pölten z 0:3 (0:0).
“Odigrali smo pripravljalno tekmo s serijskimi avstrijskimi prvakinjami – SKN St. Pölten, ki že nekaj let ne poznajo poraza in so stalne udeleženke Lige prvakinj v izločilnih bojih. V svojem pogonu imajo vedno med 10 do 14 profesionalk. Tako so imele tudi včeraj v svoji ekipi kolonijo tujk, profesionalk, vse igralke – nosilke igre v svojih reprezentancah (Švica, Slovaška, Češka, Hrvaška, Avstrija), tako da je v vseh pogledih ekipa St Pöltna neprimerljiva z našimi. V igri smo jim popolnoma parirali. Z igro svojih deklet sem izjemno zadovoljen. V fazi branjenja so odigrale vrhunsko, še vedno se pojavlja nekaj napak, predvsem takrat ko dobijo občutek, da lahko nekaj naredijo malce po svoje, ampak kvalitetne igralke to takoj kaznujejo. Tako je bilo pri prvem prejetem golu, ostala dva pa sta bila plod napak vratarke in globok prepovedan položaj. Ampak to je nepomembno v takih tekmah. Videl sem, kar sem želel in sem zelo zadovoljen. Verjamem, da ljudje in navijači vidijo samo rezultat, ampak tudi ta bo prišel z dobrim delom,” je dejal strateg Pomurk, Sandi Bauer.

S pripravami na nadaljevanje prvenstva so Pomurke začele 31. januarja in jih počasi zaključujejo. Za pripravljalne tekme je Bauer, kot je dejal, namenoma izbiral med kakovostnimi ekipami, s katerimi so bili prisiljeni garati in trdo delati celo tekmo. Z Igorjem, novim pomočnikom, se je trener dogovoril za program priprav, s stopnjevanjem intenzitete, prehodom iz osnovne kondicije, specialne kondicije in moči počasi na tehniko in igro, ki pa prihaja na vrsto šele sedaj. “Predvidevam, da bomo v optimalni formi okrog 22. marca, ko gostujemo v Ljubljani,” je še dejal Bauer.