FOTO: Policisti odkrili stvari, ukradene iz skladišča lendavskega Rdečega križa

Kot smo poročali že včeraj, so lendavski policisti minulo ponedeljkovo jutro obravnavali vlom v skladišče lendavskega rdečega križa, od koder so odtujili več oblačil, higienskih pripomočkov ter stvari za otroke. Policisti in kriminalisti so del stvari našli pri storilcih, del pa v samem centru mesta Lendava.
Po tem, ko so (neuradno) storilci že minuli vikend čez okno vlomili v prostore skladišča lendavskega rdečega križa, so kot kaže imeli dovolj časa, da so iz njega odnesli kar se jim je zaljubilo. “Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvesti je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil do sedaj še neznano količino različnih oblačil, higienskih pripomočkov in hrane v skupni vrednost okrog 800 evrov,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

800 evrov pa je bila najbrž zgolj prva ocena, saj nam je Raušova povedala, da je škoda najbrž bistveno večja. A škoda ne bo večja zgolj v finančnem smislu, temveč tudi pri samih uporabnikih, ki prejemajo prehrambene pakete. Neznanci so namreč z ostrim predmetom (najverjetneje nožem) prebodli več prehrambenih paketov in v njih poškodovali embalažo določenih artiklov hrane, ki so sedaj neuporabni. Še več, v prostoru naj bi povzročili pravo razdejanje.

Policisti in kriminalisti so storilce že izsledili ter pri njih našli predmete, ki izvirajo iz omenjenega kaznivega dejanja. So pa kar nekaj stvari našli tudi v centru mesta, kamor so jih storilci skrili, policisti pa včeraj vrnili rdečemu križu.