FOTO: Poletni tabor v romskem naselju v Dolgi vasi se je včeraj zaključil

V romskem naselju Dolga vas se je od ponedeljka do včerajšnjega petka odvijal prvi poletni tabor. Ta se je odvijal pod okriljem romskega kulturnega društva Romnji, v sodelovanju z ljudsko univerzo Lendava s projektom VNRC Dolinsko, CŠOD Murska Sobota s projektom Skupaj za znanje, Klubom študentov Lendava, policijsko postajo Lendava ter Zvezo Romov Slovenije s projektom zdrav življenjski slog.
Prvi poletni tabor v romskem naselju v Dolgi vasi se je včeraj zaključil. Kot pravijo organizatorji, so z obiskom zadovoljni, tamkajšnji otroci, katerih ni bilo malo, pa so v petih dneh od zgodnjega dopoldneva do zgodnjega popoldneva sodelovali v različnih delavnicah ob novem, sicer še nedokončanem večnamenskem prostoru v romskem naselju.

Minulo sredo so poletni tabor obiskali Darko Rudaš, predsednik zveze Preporod s soprogo, Romeo Varga in Rok Petje, sodelavca iz Zavoda za turizem in razvoj ter mag. Stanko Baluh, direktor Urada vlade RS za narodnosti. V četrtek so se udeleženim pridružile sodelavke Zveze Romov Slovenije in zdravstvene delavke, ki so sodelujoče otroke seznanile z nudenjem prve pomoči, delom, ki ga opravljajo in skrbjo za zdrave zobe, na svoj račun pa so prišle tudi mamice, ki so jim zdravstvene delavke izmerile krvni tlak, raven sladkorja v krvi ter jih stehtale. Tudi v četrtek so imeli posebno gostjo, Jasmino Vidmar, generalno sekretarko Skupnosti občin Slovenije.

Včerajšnji, zadnji dan tabora je udeležence ter animatorje poletnega tabora obiskal lendavski župan, mag. Anton Balažek in vodja projekta Skupaj za znanje, dr. Barbara Kejžar s sodelavkami iz Ljubljane. Aktivnosti so izvajali sodelavci Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, v okviru projekta Projekt Skupaj za znanje. Druženje so zaključili s piknikom.