FOTO: Poklicna matura na DSŠ Lendava: Ana Vida postala diamantna maturantka, David Öri zlati maturant

Tudi na Dvojezični srednji šoli Lendava so se danes razveselili rezultatov poklicne mature. Imajo eno diamantno maturantko in enega zlatega maturanta. Danes so podelili spričevala poklicne mature, uspešnost dijakov je sicer bila 100-odstotna, saj so poklicno maturo opravili vsi dijaki.
Vsi dijaki, ki so opravljali poklicno maturo v spomladanskem roku 2020, so maturo uspešno opravili: 5 ekonomskih tehnikov, 12 strojnih tehnikov in 8 kemijskih tehnikov. Uspešnost je torej 100 %. Izjemen splošni učni uspeh na poklicni maturi sta dosegla dijaka v programu Kemijski tehnik: David Öri, ki je postal zlati maturant in Ana Vida, ki je dosegla vse točke in je postala diamantna maturantka.

Zaključni izpit je v spomladanskem roku opravljalo 18 kandidatov v  štirih izobraževalnih programih. 

Vsi  kandidati so izpit uspešno opravili in sicer po programih:

– 8 dijakov v programu Trgovec,
– 8 dijakov v programu Mehatronik operater,
– 1  dijak v programu Elektrikar,
– 1 dijak v programu Avtoserviser.

4 dijaki so dosegli maksimalno število 5 točk.To so Samantha Zadravec (program Trgovec), Aleksander Starič (program Mehatronik-operater), Tameron Hranilović (program Elektrikar) in Zoran Horvat (program Avtoserviser).

Rezultati splošne mature bodo znani 13.7.2020.

Slavnostna podelitev spričeval mature in zaključnega izpita poteka letos interno z upoštevanjem varnostnih priporočil NIJZ. Danes so podelili spričevala poklicne mature, v petek 10.7.2020, bo potekala podelitev spričeval zaključnega izpita in v ponedeljek, 13.7.2020 podelitev spričeval splošne mature.

FOTO: DSŠ Lendava