FOTO: Pokal Slovenije: Nafta 1903 včeraj dobila prvo srečanje četrtfinala proti Rudarju

Nafta 1903 je včeraj na domačem terenu, v prvi tekmi četrtfinala, ugnala velenjski Rudar z rezultatom 2:1. Modro-beli so bili tokrat bistveno boljši nasprotnik, prikazali odlično igro ter slednjo naposled okronali z zmago.
Nafta 1903 se je včeraj zvečer v prvi tekmi četrtfinala pokalnega prvenstva na domačem terenu pomerila proti ekipi iz Velenja. Včerajšnji dan je bil za modro-bele več kot odlična izbira, saj so ti pokazali izjemno lep, dober in gledljiv nogomet, nevarno pretili, nasprotniku niso pustili dihati in s tem srečanje uspešno pripeljali do konca. Neumorni Lendavčani so prvoligaša, ki se sicer nahaja na samem dnu prvoligaške tabele, ugnali z 2:1.

Nafta je sijajno zmago dosegla pred kakšnimi 500 gledalci, ti pa so videli veliko priložnosti domačih. In, če se je prvi polčas kljub vsaj trem več kot odličnim priložnostim končal brez zadetkov, tega ne gre trditi za drugo polovico srečanja. Modro-beli so prvi zadetek dosegli v 49. minuti, ko je gostujočega vratarja Mateja Radana premagal Alen Ploj, v 65. minuti pa je za višanje rezultata poskrbel Stjepan Oštrek. V 72. minuti je rezultat znižal Elvedin Džinić, to pa je bil tudi edini zadetek gostov na včerajšnjem srečanju.

Čeprav je gostujoča ekipa do konca srečanja večkrat poizkušala, pa konkretnejših priložnosti ni dosegla, saj je obramba nafte delovala celovito in uspešno. Pred modro-belimi je sedaj, kar se pokalnega prvenstva tiče, povratna tekma v Velenju, ki bo na sporedu 30. oktobra ob 16.30 uri.

Nafta 1903 – Rudar Velenje 2:1 (0:0)

1:0, Alen Ploj, 49. min
2:0, Stjepan Oštrek, 65. min
2:1, Elvedin Džinič, 72. min