FOTO: Pohod, posvečen dnevu žena in materinskemu dnevu

Pod okriljem Kolesarskega kluba Varaški šujstri je minulo nedeljo potekal pohod, posvečen dnevu žena in materinskemu dnevu. Na pot so se pohodniki podali že šestič.

Okoli 50 pohodnikov vseh starosti, veliko žena in mater, med njimi so bili tudi možje in fantje, so se zbrali pred občinsko stavbo v Turnišču, od koder jih je pot vodila v Dobrovniške gorice h kleti Izidorja in Marije Balažic iz Turnišča, ki sta bila letos gostitelja pohodnikov. Ob lepem sončnem vremenu ter primerni pohodniški opremi je pohodnike pot vodila skozi Turnišče, mimo Premoševega mlina v Turnišču čez potok Ledava, do Dobrovnika ter do poti ki vodi k Bukovniškem jezeru in naprej v dobrovniške gorice.

Del poti je pohodnike vodila po makadamskih peš poteh. Ko so prispeli v vas Dobrovnik so od daleč opazovali idilično naravo in slikovite dobrovniške gorice. Pot je bila primerna za vse udeležence. Ko so prišli do kleti Izidorja in Marije Balažic sta jih slednja tam toplo sprejela in pogostila z domačimi dobrotami, hkrati pa so poskusili vina, ki jih je Izidor pridelal v svojem vinogradu.

Ob druženju in pogovoru je sledil srečelov, saj so za srečke prispevali številni donatorji in sponzorji. Po nekaj urnem oddihu na svežem zraku pred kletjo, so se pohodniki odpravili nazaj v Turnišče po isti poti z željo, da se spet vidijo in srečajo na podobnem pohodu. Prvi letošnji spomladanski pohod je sodil v okvir letnega programa Kolesarskega kluba Varaški šujstri. Vodja pohoda je bil  Štefan Markoja, ob pomoči predsednika Kolesarskega kluba Varaški šujstri, Antona Sepa.