FOTO: Podtaknjen požar “požrl” 16 bal sena

Tako kot predvčerajšnjim, so se lendavski prostovoljni gasilci z ognjenimi zublji spopadali tudi včeraj, v večernih urah. Neznanec je namreč podtaknil požar med balami sena.

Lendavski prostovoljni gasilci so se z rdečim petelinom znova borili včeraj. Če so predvčerajšnjim ob pomoči še dveh gasilskih društev krotili ogenj v bivalnem prostoru vinske kleti v Čentibi, ki je sicer pogorel do tal, so se včeraj borili z ognjem v Dolgi vasi, natančneje nad romskim naseljem. Kot kažejo prve neuradne ugotovitve, je tudi tokrat šlo za požig. Neznanec je namreč podtaknil požar med balami sena. Bližnji kmetovalec jih je ob polju imel shranjenih kar šestnajst, prav vse bale pa so zgorele do neuporabnosti.

Čeprav so gorele bale sena, po prvih ocenah je vsaka tehtala vsaj 600 kilogramov, škoda ni majhna. Lastnik ocenjuje, da je skupna ocena škode zagotovo okrog 800 evrov, ves čas intervencije pa so bili prisotni tudi kriminalisti. Med drugim je obstajala nevarnost razširitve požara na bližnji zapuščeni objekt, a so ga gasilci uspešno obvarovali in tako preprečili še večjo škodo. Intervencija je trajala dve uri, zaradi lažjega gašenja pa je sodeloval tudi delovni stroj, traktor.