FOTO: Podjetje Preteks iz Lendave DOŠ I Lendava podarilo interaktivno tablo

Prevajalsko podjetje Preteks d.o.o. iz Lendave, ki deluje na Glavni ulici, je Dvojezični osnovni šoli I Lendava podarilo interaktivno tablo. Podjetje je namreč v preteklosti imelo jezikovno šolo, za potrebe katere je imelo tudi omenjeno interaktivno tablo, ki pa je sedaj več ne potrebuje.
Podjetje Preteks iz Lendave je še pred nekaj leti vodilo jezikovno šolo, ker pa te dejavnosti več ne opravlja, se je vodstvo odločilo, da eni izmed javnih izobraževalnih ustanov podari interaktivno tablo za potrebe pouka. Omenjeno tablo so tako podarili Dvojezični osnovni šoli I iz Lendave. Direktor omenjenega podjetja, Alen Dominić, je ob tem izrazil veselje, da bo tabla znova del izobraževalnega procesa, tokrat mlajših generacij.

“Prepričan sem, da smo se odločili dobro. Omenjena tabla je bila pri nas v podjetju že nekaj časa neuporabljena, saj jezikovna šola v takšni obliki kot je bila prej več ne deluje. Po tehtnem premisleku in po pogovorih s prijatelji sem se odločil, da tablo podarimo Dvojezični osnovni šoli I, saj nekaj le-teh na tej šoli že uporabljajo, poleg tega gre pri omenjeni tabli tudi za istega proizvajalca, tako da rokovanje z njo tukaj zaposlenim ni tuje. Generacije, ki prihajajo, so vse bolj navezane na tehnologijo, na interaktivnost, zato upam, da bo tabla koristna,” je dejal Dominić.

Tatjana Sabo, ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava: “V učilnici, v kateri je nameščena omenjena tabla, poteka pouk madžarščine, nemščine in zemljepisa. Smo zelo veseli in hvaležni, da se je vodstvo podjetja Preteks tako odločilo. Učenci imajo namreč interaktivne vsebine zelo radi. Veliko je elektronskih gradiv, ki zelo popestrijo pouk, še posebno kar se zemljepisa tiče.”

Delovanje omenjene interaktivne table

Interaktivna tabla deluje s pomočjo projektorja in površine, povezane na računalnik