FOTO: Podelitev spričeval DSŠ Lendava v Gledališki in koncertni dvorani Lendava

V Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi je včeraj potekala podelitev spričeval zaključnim letnikom dijakov Dvojezične srednje šole Lendava.
Zaključni izpiti

Zaključni izpit so opravljali trije dijaki v programu Avtoserviser, dve dijakinji v programu trgovec, dva dijaka v programu Gastronomske in hotelske storitve, sedem dijakov v programu Mehatronik operater in trije dijaki v programu Elektrikar. Kot so še sporočili pri Dvojezični srednji šoli Lendava, so trije dijaki dosegli maksimalno število 5 točk: Ines Škafar, program Trgovec ter Dorian Hranilović in Marcus Kramberger, program Elektrikar.

Poklicna matura

K poklicni maturi v celoti pristopilo skupno 32 dijakov: 16 strojnih tehnikov, 6 ekonomskih tehnikov, 9 kemijskih tehnikov, 1 tehnik mehatronike. Poklicno maturo so uspešno opravili vsi, najboljši uspeh pa je dosegel dijak Vito Houbar, smer strojni tehnik, ki je postal zlati maturant. Dosegel je 22 točk.

Splošna matura

Splošno maturo je na DSŠ Lendava v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 13 dijakov, uspešno jo je opravilo 12 dijakov (92,3%). Najvišje število točk sta dosegla Ajda Hozjan 28 in Žiga Tibaut 27, kar je seveda odličen uspeh. 8 dijakov od 12 je doseglo točke nad 20, povprečje je visoko in znaša 21,3 točk. Z rezultati smo zadovoljni, dijakom čestitamo in želimo vse dobro na nadaljnji poti.