FOTO: Po obolelo prihitel helikopter slovenske policije

15. novembra 2016 je začela delovati helikopterska nujna medicinska pomoč iz mariborskega letališča. Kar pomeni, da je končno tudi vzhodni del države dobil možnost hitre nujne medicinske pomoči s helikopterjem. Helikopter je včeraj prvič po obolelo osebo prihrumel tudi v Lendavo.
Do lanskega novembra je helikopter za nujno medicinsko pomoč bil nastanjen samo na Brniku, tako, da je do vzhodnega dela države potreboval neprimerljivo več časa, kot je trajal čas intervencije v ostalih delih. Pomoč tega helikopterja koristijo v bolnišnicah in urgentnih centrih v Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Ptuju in Brežicah. Ob helikopterju je pripravljena tudi dežurna medicinska ekipa, ki je na poziv zdravnika že v nekaj minutah po klicu v zraku in na poti na kraj dogodka.

Nujno medicinsko pomoč pa je včeraj v popoldanskem času potrebovala tudi ženska iz območja Lendave. Njeno stanje je bilo resno, zato je bil pristanek helikopterja predviden na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava. Center za obveščanje je takoj po aktiviranju omenjene helikopterske ekipe aktiviral tudi lendavske prostovoljne gasilce, ki so pripravili vse potrebno za varni pristanek. Helikopter je iz Maribora v Lendavo potreboval nekaj več kot 15 minut in bolnico prepeljal v Mariborski UKC.