FOTO: Po eno zaščitno pralno masko za vsako gospodinjstvo na narodnostno mešanem območju priskrbela tudi PMSNS

Na območju narodnostno mešanega območja v Prekmurju bo oz. je vsako gospodinjstvo prejelo po eno pralno zaščitno masko s strani Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS). Te so bile izdelane v Budimpešti, od koder jih je PMSNS tudi naročil.
“Zaradi zajezitve širjenja pandemije koronavirusa ter na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji in posledično obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih, Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost podarja vsakemu gospodinjstvu narodnostno mešanega območja Prekmurja eno pralno masko,” piše na obvestilu, ki ga vključno s pralno zaščitno masko dobite oz. se ga v teh dneh že dobili v kuverti v vaš poštni nabiralnik.

PMSNS je tako pri podjetju Ász Szabászat Bt. iz Budimpešte naročila 5.000 pralnih mask, približno toliko gospodinjstev je na narodnostno mešanem območju. Cena posamezne maske je 500 forintov (1,40 EUR) (brez ddv), kar torej v končni ceni znese 1,70 EUR. PMSNS je tako za omenjene zaščitne pralne maske namenil 8.500 evrov, prostovoljci pa so jih najprej z obvestili zapakirali v kuverte in razdelili po celotnem narodnostno mešanem območju.

FOTO: Mihael Šooš, KS Kamovci, MMISZ, PMSNS, KS Gaberje, Nataša Horvat, Mari Sabo, Jasna Bači