FOTO: “Plastic knives:” Oglaševanje uspelo, v Mansardo se jih je nagnetlo čez 120

Sinoči se je v lendavski Mansardi odvil nastop elektro-rock glasbene skupine, imenovane Plastic knives. Še preden pa je “plastični” duo stopil na oder, je za ogrevanje poskrbela glasbena skupina “The Margins.” Več v fotogaleriji!
</center
Duet Plastic Knives, ki ga sestavljata Damjan Vujaklija (kitara, elektronika, bas) in Nikola Babić (bobni), prihaja iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Zagreba. Duet je svoj prvenec izdal leta 2015. Gre za instrumentalno kombinacijo strnjenih dance in progressive bobnov, sintetičnega basa, pisanih kitar in mnogih elektronskih elementov.

The Margins so prekmursko-hrvaška naveza, ki so po treh izdanih singlih in dveh videospotih 9.11.2017 izdali prvo ploščo, imenovano Bella Insania. Četverica, ki ima za seboj že nekaj prehojene glasbene poti, pod skupnim imenom ustvarja dobro leto. Njihov kitarski grunge, alter in indie rock je dobrodošla popestritev pomurske glasbene scene, ki se prebija preko Mure ter čez nacionalno mejo. S svojo glasbo pripovedujejo svojo zgodbo, ki tako kot njihovo ime, poudarja in hkrati ruši meje.

FOTO: Simon Vuk, Leon Novak