PKL: KK Lotmerk prvi finalist letošnje sezone

V sredini letošnjega marca so se pri vodstvu Pomurske košarkarske lige odločili, da zaradi epidemije koronavirusa odpovejo vse tekme pod okriljem omenjene lige. Za zaprtimi vrati je bila minuli vikend odigrana polfinalna tekma, na podlagi katere je prvi finalist sezone postal KK Lotmerk iz Ljutomera.
“Ker je zaključek sezone 2019/2020 prekinil koronavirus, smo po šestih mesecih nadaljevali sezono. Naj spomnimo, da se je marca ravno začel playoff s tekmami polfinala, sistem pa je veleval, da se v finale uvrsti ekipa, ki zmaga dvakrat. Epidemija je prekinila polfinale pri izidu 1-1, večina klubov pa je na sestanku (septembra) izglasovala, da se bo liga nadaljevala v začetku oktobra,” so sporočili organizatorji.

Prišel je dan odločilne polfinalne tekme. Tekma je bila odigrana za zaprtimi vrati, zaradi vseh ukrepov, ki veljajo še dandanes. Srečanje so bolje začeli gostje, vodili skoraj celotno prvo četrtino. Tik ob koncu prve četrtine so domači uspeli rezultat preobrniti na 18:17. V prvi četrtini so Sobočani plačali davek šestmesečne pavze, domači igralec si je poškodoval koleno in zaključil s tekmo. V drugi četrtini so gostje spet na hitro povedli in tokrat to vodstvo obdržali do konca polčasa. (32:44).

V drugem polčasu so domači preklopili na consko obrambo in zadeli v polno. Dokaj hitro so se gostom približali na 2 točki razlike, a so Prleki odgovorili s 4 zaporednimi trojkami in ušli na +14, ko je domačim začelo zmanjkovati sape. Rezultat po treh četrtinah 52:68. Upanja za preobrat v taboru None je bilo malo, a še vedno nekaj. Kljub temu so gostje tekmo brez pretresov pripeljali do konca. Končni rezultat 66-82. Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Ljutomerčani so se zasluženo uvrstili v finale in jim želimo veliko uspeha v prihodnje.”