FOTO: Pince-Marof: Slepo verjel napravi GPS, obtičal v ostrem ovinku in se nevarno nagnil

Včerajšnji petek se je za voznika hladilnika romunskih registrskih številk končal vse prej kot dobro. Ta je slepo verjel napravi GPS in obtičal sredi naselja Pince-Marof. Cesta je za ves promet bila zaprta nekaj manj kot devet ur.
Včerajšnji petek se ni ravno najbolje končal za romunskega voznika hladilnika. Ta je namreč slepo verjel navigacijski napravi in poln tovora, zelenjave, okrog sedmih zjutraj obtičal sredi naselja Pince-Marof. Kako se je takšna nenavadna nesreča, ki bi se sicer lahko končala z veliko gmotno škodo, če bi se nagnjeni tovornjak prevrnil na bližnjo stanovanjsko hišo sploh lahko pripetila, v začetku ni bilo najbolj jasno, a je Romun kmalu za tem celotno zadevo pojasnil policistom, ki so mu na koncu spisali ne majhno globo.

Romun, ki najbrž naših krajev ne pozna ravno najbolje, je prevažal zelenjavo, katere cilj je na sosednjem Hrvaškem. Ko je ta na Madžarskem navigacijsko napravo napravo GPS nastavil na ciljni naslov na Hrvaškem, ga je ta vodila na Hrvaško po najkrajši poti, ki pa se začne na avtocestnem izvozu Pince in Čez Pince-Marof, Benico in Petišovce na tamkajšnji mejni prehod z Murskim Središćem. Ker pa voznik ostrega zavoja v središču naselja Pince-Marof ni uspel zvoziti, je s priklopnikom zapeljal čez mehko bankino, ki se je pod težo tovora ugreznila, tovornjak pa se je pri tem nevarno nagnil.

Cesta je bila za ves promet zaprta skorajda 9 ur, kar tri ure pa so zaposleni pri asistenci za tovorna vozila iz Celja potrebovali, da so tovornjak varno postavili na asfaltno površino. Na tovornjaku je sicer nastalo nekaj manjše škode, zelenjava pa je v tem trenutku najbrž že v košarah kupcev …