FOTO: Petarda Hotižanov v mrežo Radenčanov

Včerajšnji sončni popoldan je na Hotizi bil nogometno obarvan. Domači nogometaši so namreč v 8. krogu tretje državne lige vzhod s kar petimi zadetki ugnali nasprotnika iz Radencev.
Pred okrog 200 gledalci sta na nogometnem igrišču na Hotizi svoje moči merili ekipi Hotize in Radenske Slatine iz Radencev. Gledalci so včeraj bili priča zanimivemu obračunu, polnem borbenosti in predvsem mojstrovin domačih igralcev. Četrtouvrščena Hotiza je gostom kar petkrat zatresla mrežo, med tem, ko so se gosti, ki grejejo deveto mesto na prvenstveni lestvici, neuspešno poskušali prebiti do mreže domačih. Nekajkrat jim je to seveda le uspelo, a je domači vratar bil vedno na pravem mestu.

Prvi zadetek je domača enajsterica dosegla že v 13. minuti. Mrežo Radenčanov je kot prvi zatresel Boštjan Zelko in na noge dvignil domače ljubitelje nogometa. V drugem polčasu so domači še enkrat zatresli mrežo gostov in sicer v štirideseti minuti, ko je rezultat na 2:0 povišal Žan Horvat. Po drugem zadetku so gostujoči igralci domače želeli nekoliko upočasniti z grobo igro, kar jim seveda ni uspelo, se pa je ta nadaljevala tudi v drugem polčasu.

“Krivec” prvega zadetka je mrežo gostov znova zatresel v 52. minuti in tako še dodatno povišal vodstvo domače enajsterice. Domači navijači se sicer niso le veselili uspeha svoje enajsterice, temveč so tudi bentili nad odločitvami glavnega sodnika, ki je domače najmanj enkrat oškodoval za strel iz bele točke. Po tem, ko se veselje domačih po tretjem zadetku še ni povsem umirilo, je v 54. minuti znova Žan Horvat bil tisti, ki je poskrbel za višanje rezultata na 4:0. Vse upe gostov je dokončno pokopal Nikolaj Biro, ki je v 57. minuti postavil končni rezultat srečanja, 5:0.

Hotiza – Radenska Slatina 5:0 (2:0)

1:0, Zelko Boštjan, 13′
2:0, Horvat Žan, 40′
3:0, Zelko Boštjan, 52′
4:0, Horvat Žan, 54′
5:0, Biro Nikolaj, 57′