FOTO: Parada učenja tudi v Lendavi

V sklopu Tednov vseživljenjskega učenja, katerega odprtje se je pred dvema tednoma odvilo v Lendavi, se je včeraj v več občinah po Sloveniji odvila Parada učenja, ki jo pripravlja Andragoški center Slovenije s 16 koordinatorji. Na ploščadi pred hotelom Cubis so se tako predstavili KKC Lendava, Dvojezična srednja šola Lendava, Klub študentov Lendava, Ljudska univerza Lendava ter Domania, nega in oskrba na domu.
Parada učenja – Dan učečih se skupnosti tudi letos ohranja svojo osrednjo vlogo v Tednih vseživljenjskega učenja – TVU. Medtem, ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 6. septembra do 10. oktobra) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), je Parado učenja odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljali so jo v 16 krajih po Sloveniji. Tudi letos je Parada učenja – Dan učečih se skupnosti potrdila svojo osrednjo vlogo v TVU. Dvanajst od njenih 16 nosilcev v letu 2021 bo prejelo denarno podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Mobilni del parade potoval med štirimi prizorišči

Na območju pokrajine ob Muri so bila na razpolago štiri prizorišča Parade učenja. Te so se poleg Lendave odvijale še v občinah Turnišče, Beltinci in Murska Sobota. Organizatorji in koordinatorji parade so se med prizorišči Parade učenja premikali z avtomobili, utripe s Parade učenja pa bodo strnili v predstavitveni film, tako da bodo najširši javnosti dostopni za ogled preko medijev, spleta in socialnih omrežij. Mobilni del parade je tako ob 9.30 uri krenil iz Lendave in v Mursko Soboto prispel ob 12.00 uri. “Učenje je življenje – naj krepi in radosti,” so sporočali na Paradi učenja prebivalcem Pomurja na poti od Lendave do Murske Sobote.

“Na Paradi učenja se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij,” so organizatorji zapisali pred pričetkom tega vseslovenskega dogodka.