FOTO: Osrednja regijska prireditev ob 1. marcu – dnevu v letu 2020 v Pomurju

Osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite s podelitvijo priznanj Civilne zaščite v letu 2020 se je odvila včeraj v Lendavi, v Gledališki in koncertni dvorani. Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Miloš Bizjak, državni sekretar na ministrstvo za obrambo.
1. marec se praznuje kot “dan Civilne zaščite.” Leta 1992 je tudi Vlada Republike Slovenije določila 1. marec za dan Civilne zaščite v Republiki Sloveniji. Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želimo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja. V počastitev 1. marca – dneva Civilne zaščite v Pomurju, je organiziral Štab Civilne zaščite za Pomurje z Upravo RS za zaščito in reševanje – Izpostavo Murska Sobota, v sodelovanju z Občino Lendava, osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite v letu 2020 v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Priznanja in nagrade podeljuje poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije praviloma ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite. Tako je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije za leto 2019 podelil za območje Uprave RS za zaščito in reševanje – Izpostave Murska Sobota skupno osemnajst priznanj Civilne zaščite. Od zgoraj navedene kvote priznaj Civilne zaščite, sta v ponedeljek, 2. marca 2020, na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, bili podeljeni priznanji Civilne zaščite dvema posameznikoma iz Pomurja.

Dobitniki