FOTO: Osnovnošolci zbrali več kot 16 ton papirja!

Tudi letošnjo pomlad so na lendavski dvojezični osnovni šoli I Lendava organizirali akcijo zbiranja papirja. Akcija je sicer na lendavski devetletki že tradicionalna, saj jo izvajajo že desetletja. Tokrat so osnovnošolci iz območja občine Lendava zbrali kar 16 ton papirja!
“Prinesem star papir, da bo v gozdu mir,” bi se z nami strinjali osnovnošolci iz lendavskega območja, ki so tudi letošnje leto na pobudo lendavske Dvojezične osnovne šole I sodelovali v akciji zbiranja papirja. Ti so letos bili še posebno pridni, saj so v kontejner ob osnovnošolski zgradbi oddali skupno nekaj več kot 16 ton papirja, ki so ga zbrali v svojih gospodinjstvih.

V zbiralni akciji je sodelovala večina osnovnošolcev. Najbolj prizadevne razrede tudi letošnje leto čaka nagrada, a kakšna, na lendavski devetletki niso pojasnili. Največ papirja je zbral 5.C razred na matični šoli. Ves papir, ki so ga osnovnošolci prinesli je bil sproti tehtan, s tem pa so sledi “pripomogli k ohranjanju čistega in lepšega okolja ter so storili plemenito dejanje za našo Zemljo,” so zapisali.

Matična šola:

Mesto: 5.c razred, 2731kg
Mesto: 5.b razred, 2670kg
Mesto: 5.a razred, 1877kg

Podružnična šola Gaberje:

3.pG razred, 1941kg
1. in 2. pG razred, 372kg