FOTO: Olimpija iz Dolge vasi bogatejša za nadgrajen namakalni sistem, sledijo še druge pridobitve

Z namenom izboljšanja pogojev za igro in z namenom izboljšanja vzdušja gledalcev so se že pred dnevi na nogometnem igrišču v Dolgi vasi začela dela, ki zaznamujejo posodobitev okolice nogometnega igrišča. V ospredju je predvsem nadgrajen namakalni sistem, v nastajanju je zunanji točilni pult, nastala bo pomožna garaža in postavljen bo semafor z rezultati ter oder za snemanje nogometnih srečanj.
Da nogometni klub Olimpija iz Dolge vasi sodi med ene najbolj urejenih, če ne celo najbolj urejeni nogometni klub v okolici najbrž ni potrebno posebej poudarjati. Povsem upravičeno se lahko pobahajo z enim izmed najlepših nadstreškov za goste, posebnim prostorom za pripravo jedi, z zavidljivo travnato površino, kakovostnimi slačilnicami, pogoji in še bi lahko naštevali. Da v omenjenem društvu belo-zelenih ne počivajo, pričajo tudi projekti, ki jih v Dolgi vasi načrtujejo premišljeno, a hkrati z največjo efektivnostjo, tako za obiskovalce kakor tudi za igralce. V Dolgi vasi so si med drugim pridobili generalnega sponzorja, vsem dobro poznano trgovsko podjetje Hungarikum, kar pomeni, da na nogometnem igrišču med dolgovaškimi polji mislijo resno.

Z namenom izboljšanja pogojev za igro in vzdušja gledalcev so se že pred časom začela prva dela, ki zaznamujejo posodobitev okolice nogometnega igrišča, namakalni sistem. “Avtomatskega sistema za zalivanje nimamo in smo obstoječi sistem zalivanja nekoliko nadgradili. Nekako bi lahko rekel, da smo poskrbeli za bolj priročen sistem, ki ni bil drag, s čimer smo obstoječi sistem posodobili. Sistem sicer še ni v funkciji, manjka le še malenkost, a v grobem lahko povem, da smo z deli zaključili,” je včeraj za naš spletni portal dejal predsednik Evgen Torhač.

Da bodo gledalci lahko med srečanji lažje spremljali rezultat, je vse pripravljeno za postavitev semaforja, ki pa je prav tako že naročen. “Semafor, ki je naročen, je elektronski, podoben oziroma celo isti kot ga imajo v Odrancih. Gre za novo zadevo in ne rabljeno,” nam je v nadaljevanju povedal Torhač, ki doda, da bo postavljena tudi ploščad za snemalce. Kar se pa tiče novega (zunanjega) točilnega pulta pa Torhač pove, da bo s tem rešena vsakokratna gneča pred že obstoječim točilnim pultom pod nadstreškom, gledalci z druge strani igrišča pa bodo s tem imeli točilni pult posledično bližje. Pri tem velja omeniti še, da je nogometni klub pred kratkim nabavil tudi kosilnico. Gre sicer za nekoliko starejši, a kljub vsemu odlično delujoč delovni stroj, s pomočjo katerega bo košnja bistveno hitrejša, zanj pa bo postavljena tudi lopa.

Torhač sicer o zneskih omenjenih vlaganj ne želi govoriti, a pove, da so denar za semafor zagotovili trije simpatizerji dolgovaškega nogometnega kluba, ki želijo biti anonimni, za nadgraditev sistema zalivanja ter za postavitev zunanjega točilnega pulta pa so “odprli” lastni proračun, z lastnim denarjem pa so kupili tudi omenjeno kosilnico. “Kar pa se tiče novega generalnega sponzorja, velja, da smo našli obojestranski interes za sodelovanje in tako je do sodelovanja tudi prišlo.” Olimpija Dolga vas trenutno tekmuje v Pomurski nogometni ligi a Torhač glede nadaljevanja prvenstva pove, da čakajo na navodila organizatorja tekmovanja. “Kako bodo oni rekli, tako bo. Generalno lahko rečem, da si vsi želimo nekoliko več svobode ih vsega kar gre skupaj.”