FOTO: Odprtje prizidka za fizioterapijo v Domu starejših Lendava

Ob objektu Doma starejših Lendava so pred kratkim zaključili z gradnjo prizidka, ki bo služil za potrebe fizioterapije in prizidek včeraj dopoldan ob kratkem kulturnem programu tudi odprli. “Novi prostori so za naš Dom pomembna pridobitev, ki bo pripomogla k boljšemu in lažjemu delu zaposlenih ter dvignila kakovost storitev našim stanovalcem.”
Približno 220 tisoč evrov je lendavski Dom starejših občanov namenil za gradnjo novih, nujno potrebnih prostorov za fizioterapijo in opremo. Sama gradnja je znašala 190 tisoč evrov, preostalih 30 tisoč evrov pa je bilo namenjenih za novo opremo.

Omenjeni prizidek bi sicer predvidoma morali odpreti že koncem lanskega oktobra oz. v začetku novembra. Z novimi prostori bodo tako lahko stanovalcem nudili kakovostnejšo oskrbo, saj potreba po fizioterapevtskih storitvah v lendavskem Domu starejših občanov narašča. Dozdajšnji prostori so bili za to pomembno dejavnost neprimerni, del opreme pa je bil shranjen celo na hodnikih.

Prizidek je Dom starejših občanov financiral iz neporabljenih amortizacijskih sredstev, s tem pa pri Domu starejših občanov Lendava izvajajo svoj večletni načrt. Dozdajšnji prostori so bili namreč pretesni, merili so zgolj trideset kvadratnih metrov, sedaj pa bodo za nekaj več kot trikrat večji. Nov objekt bo tako lahko sprejel hkrati do 15 ljudi, v Domu starejših pa sta trenutno zaposlena dva fizioterapevta. Novi prostori so seveda pomembni tudi zanju, saj se bodo s tem izboljšali delovni pogoji.

Gradnja: