FOTO: Odprli razstavo slikarja, grafika in kiparja Joana Mirója

Včeraj zvečer so na lendavskem gradu odprli razstavo grafik enega največjih umetnikov vseh časov, slikarja, grafika in kiparja Joana Mirója, ki jo pripravljata Galerija-Muzej Lendava in Občina Lendava v projektnem sklopu Velikani svetovne likovne umetnosti na lendavskem gradu. Razstavo je odprla ministrica za kulturo, mag. Julijana Bizjak Mlakar.
IMG_9380.JPGIMG_9382.JPGIMG_9400.JPGIMG_9403.JPGIMG_9407.JPGIMG_9408.JPGIMG_9411.JPGIMG_9413.JPGIMG_9417.JPGIMG_9418.JPGIMG_9427.JPGIMG_9431.JPGIMG_9437.JPGIMG_9440.JPGIMG_9444.JPGIMG_9447.JPGIMG_9453.JPGIMG_9457.JPGIMG_9471.JPGIMG_9476.JPGIMG_9478.JPGIMG_9485.JPGIMG_9499.JPGIMG_9505.JPGIMG_9508.JPGIMG_9510.JPGIMG_9511.JPGIMG_9523.JPGIMG_9525.JPGIMG_9531.JPGIMG_9552.JPGIMG_9561.JPGIMG_9566.JPGIMG_9568.JPGIMG_9569.JPG

 • BRAVO GRAD

  Čestitke Galeriji muzeju, so daleč najboljši ne samo v občini , ampak v regiji. Sobote nema nigde. Pa ne samo v Soboti, mislim da letos v celi Sloveniji ni podobne razstave.
  A ker se o tem na veliko govori, je skrajni čas, da se tudi zapiše, da Dubravku in Zoliju župan zagotavlja le 50 procentno plačo, direktorice Lazarjeve na otvoritvi razstave pa menda ni bilo prav zaradi takšnega umazanega odnosa župana. Govori se, da se je nekaj dni pred otvoritvijo onesvestila v njegovi pisarni ob podpisu letne pogodbe. Balažek jim je letos bolano oklestil proračun, omenja se znesek 40 tisoč evrov.
  Kje so novinarji, da razkrijejo zadevo občanom in to neverjetno (najnovejšo) županovo licemerstvo?

  • frklja

   Skrajni čas je, da se zapiše, da je Bea bila vedno županov človek, ki spretno manevrira med priskledništvom in ugajanjem šefu ter igranjem njegove žrtve, ko je to zanjo koristno. Enako je ravnal župan že z mnogimi, začenši z Geričem (grad) in Geričevo (vrtec), ki ju je z zmanjševanjem proračuna in drugimi klasičnimi baLAŽEkovskimi posegi želel čim prej spraviti v penzijo in tja nastaviti svoje ljudi. Enako je bilo s Stuparjem (JSKD), Žoldoševo (Knjižnica), zmanjševanje proračuna vsako leto občutno čuti osnovna šola, svežo gledališko zgodbo pa itak poznamo. Vse je vedno gladko šlo skoz, ker so vsi odbori, komisije, občinski svetniki, člani svetov zavodov, od katerih večina nima s kulturo nobene zveze, še manj pa strokovnega znanja, hrbtenice pa sploh ne-vse odobrili z dvigom rok. Ljudje z univerzitetnimi izobrazbami in strokovnim znanjem vodijo in delajo v teh zavodih po svojih najboljših močeh in še čez, nek spretni demagoški politikant, ki mu priskledniki zvesto sledijo že dvanajst let, pa se igra z usodami ljudi. Ker mu vse izglasujejo in na pomoč priskočijo njegovi priskledniki, mediji pa kot pridni osnovnošolski novinarski krožek vse povzamejo in objavijo, kot dejstva o katerih sploh ni dileme. Dokler prijateljčka Fujsa niso z varnostniki odpeljali iz zgradbe Vestnika, celo na naslovnici.

 • logan

  Ta je pa ostra. Tudi jaz sem slišal nekaj podobnega. Seveda se pridružujem čestitkam Dubravku, Zoliju in Bei.

 • DJ Dinos

  Jaz pravim, da treba samo stisniti zobe in počakati do 2018. Nižje ne gre. Upam, da to vidijo tudi penzionisti, ki so ga še edini podpirali. Demografsko sliko je sooblikoval takšno, da je to žal večina.

  • 20stolp16

   Ojoj, zdaj so pa krivi “penzionisti”, praviš. Pomisli, koliko občanov sploh ni šlo na volitve in med njimi je bilo veliko mladih. Žal. Upokojenci so pa – kot vemo – bili “usmerjeni” z okrožnico svojega predsednika društva, kar seveda nikakor ni bilo pošteno niti prav, a vendar … zdaj je, kar je. Je pa čudno slišati, da župan klesti proračun Galerije-Muzeja, ko jih vendar na vsakem koraku kuje v zvezde. Sicer je bilo nekaj časa tako, da je jako hvalil tudi Vito, Kofetarje …, ko se mu je pa kdo izmed njih zameril, so sledili protiukrepi. Torej res – zdržimo do 2018.!

 • občanka

  Čestitam ekipi GML, vzdušje je bilo fascinantno, Bei pa hitro okrevanje želim. Ne dovolite da z vami opravijo kot z gledališčem!

 • logan

  Bravo frklja, tako se govori. Dodatek: na žalost pa nič ne pomaga. Bomo videli, kaj bo v sredo na občinskem svetu.