FOTO: Odprli prenovljeno poslovalnico NLB in donirali 4.000 evrov

Včerajšnji dopoldan so slavnostno odprli prenovljeno poslovno enoto Nove ljubljanske banke v Lendavi, v kateri je minule mesece potekala korenita prenova. Ob tem je NLB donirala 4.000 evrov lendavski enoti Varstveno-delovnega centra Murska Sobota. Z glasbeno točko sta sodelovala Miha Kavaš in Tjaša Šimonka.
Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak je zbrane pozdravi z “dobrodošli doma.” Poudaril je, da se bančno poslovanje spreminja, večino vsakdanjih poslov lahko stranke opravijo same, enostavno, od koderkoli in kadarkoli, iz naslanjača 24 ur vse dni v letu. “Poslovalnica v Lendavi je za NLB pomembna, zato smo danes tukaj. Temeljito smo jo preuredili, postala je svetla, živahna, odprta, prijetna. V njej lahko stranke urejajo zahtevnejše bančne posle in se ob tem počutijo kot v svoji dnevni sobi.”

Poudaril je tudi aktivno vpetost NLB v okolje, v katerem deluje. “Družbena odgovornost je vtkana v vse pore njenega delovanja. Zato smo se tudi odločili, da pomagamo lendavski enoti VDC Murska Sobota, ki jim je za njihovo plemenito poslanstvo na razpolago vedno premalo sredstev.” Župan Občine Lendava, Janez Magyar, je izrazil veselje, da poslovalnica v kraju ostaja in je res lepo urejena ter, da ceni dobro sodelovanje.

Lendavski enoti VDC Murska Sobota so podarili sredstva v višini 4.000 evrov. Center se z vsem svojim bistvom posveča osebam z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Skupaj s svojimi varovanci dokazujejo, da so ljudje z motnjami v duševnem in telesnem razvoju drugim ljudem veliko bolj podobni, kot pa se od njih razlikujejo. Imajo želje, prijatelje, interese in težave. V predšolskem obdobju jih večina hodi v vrtec, pozneje v šolo in po dokončanem šolanju delajo. Le včasih so njihove potrebe vzgoje, izobraževanja in dela nekoliko drugačne, posebne. Donacijo je prevzela direktorica VDC, Angela Benk Lang, predala pa sta jo direktor podružnice Podravsko Pomurska, Andrej Kleindienst in vodja poslovalnice, David Santro.