FOTO: Odprli Generalni konzulat Madžarske v Lendavi

Včeraj, nekaj minut čez poldne, so v povsem obnovljenih in sodobnih prostorih nekdanje Hranilnice, tudi uradno odprli Generalni konzulat Madžarske. Nov Generalni konzulat Madžarske je plod vzornega sodelovanja med obema državama.
Včeraj, nekaj minut čez dvanajsto, so na Glavni ulici 28 odprli nov Generalni konzulat Madžarske. Za potrebe slednjega so nekaj mesecev prenavljali stavbo nekdanje Hranilnice, ki sedaj predstavlja eno izmed najlepših in sodobnih zgradb v Lendavi, pa tudi eno izmed najbolj varovanih zgradb v okolici. Način prenove in tudi samo dokončno prenovo je, poleg občanov, pohvalila tudi stroka. Ta je med drugim dodala, da gre za dober primer ohranjanja kulturne dediščine.

Pri otvoritvi sta sodelovala predstavnika zunanjih ministrstev obeh držav, dr. Gyula Földes, generalni konzul, župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, predsednik sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horváth in veleposlanica Madžarske v Republiki Sloveniji, Edit Szilágyiné Bátorfi. Že sicer pa so bili prisotni številni gosti in predstavniki občin.