FOTO: Odbojka: Pomembna zmaga članic in starejših deklic

V šestem krogu tretje državne lige, so igralke Muranie dosegle prvo letošnjo zmago. Pred lepim številom glasnih navijačev so premagale ekipo S volley II iz Vuzenice z izidom 3:1. Dan kasneje so tudi starejše deklice suvereno opravile s svojimi tekmicami.
Tekmo so dekleta začela, kot že v nekaj predhodnih krogih, odločno in zanesljivo. Tudi tokrat so si hitro zagotovile občutno prednost že v uvodu, vendar tokrat te prednosti niso izpustile iz rok. Prvi set so dobile gladko, predvsem po zaslugi odličnega servisa. 

V drugem setu je prišlo do rahlega padca v igri in gostje so od samega začetka seta vodile, lendavska dekleta pa so poskušala ujeti priključek. Ko je že kazalo, da jim bo tudi v drugo uspelo, je pri izidu 20:19 za S volley, prišlo do padca koncentracije. Drugi set je tako pripadel gostjam z izidom 25:19.

Tretji set je bil podobno napet kot drugi, s to razliko, da so tokrat vodile Lendavčanke in so jih igralke iz Vuzenice poskušale ujeti. Ekipa se ni ustrašila pritiska in ob bučni podpori s tribun, je tretji set zaključila z izidom 25:20. V četrtem setu so punce ponovno zaigrale na vso moč in gostje niso imele nobene možnosti. Z izidom 25:18 so ga dobile Lendavčanke in tako zabeležile prvo zmago v letošnji sezoni.

Po petkovi zmagi članic so tudi starejše deklice suvereno opravile s svojimi tekmicami

Na domačem parketu so dan kasneje najprej z izidom 2:0 odpravile ekipo GSV Zava Ptuj, nato pa z enakim izidom tudi ŽOK Ljutomer. Dekleta so pokazala odlično igro in tekmicam niso pustile nobenih možnosti. Vse štiri sete so dobile prepričljivo in zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. Še najbolj napeto je bilo v tekmi proti Ljutomerčankam, v prvem setu, ko so gostje do sredine seta uspele držati ritem in so celo vodile, nato pa so Lendavčanke postavile stvari na svoje mesto.

Starejše deklice bodo na parket ponovno stopile 10.12.2017 na Ptuju, ko se bodo pomerile s Sobočankami in ponovno z ekipo iz Ljutomera.