FOTO: Ocenjevanje špricerjev DVS Lendava: Najboljšega pijejo v vinski kleti Lovrakovih

Včerajšnji dopoldan se je v prostorih Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava odvijalo drugo ocenjevanje špricerjev. Ocenjevalna komisija v sestavi Jože Kleiderman, Ivan Ščernjavič, Egon Krampač, Darko Kelenc, Dragica Gruškovnjak, Alen Felső in Leon Novak so najboljšo oceno namenili špricerju, ki se meša z vinom Branka Lovraka.
Špricerje iz 17 vzorcev vin je včeraj ocenjevalna komisija ocenila v društvenih prostorih društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava. Prisotni so z društvenim ocenjevanjem špricerjev pričeli okrog desetih dopoldan in ocenjevali vonj, okus in izgled posameznega špricerja. Ocenjevanje je potekalo slabi dve uri, ocenjevalna komisija pa je špricerje ocenjevala s številkami od 1 do 5, pri čemer je posamezna ocena lahko bila tudi decimalna (torej naprimer 1,1, 2,1, 3,6 …).

Po slabih dveh urah ocenjevanja je postalo jasno, da se najboljši špricer pije z vinom vinogradnika Branka Lovraka, drugo mesto je zasedel vinogradnik Ivan Ščernjavič in tretje mesto Darko Kelenc. Že sicer pa je v rednem ocenjevalnem delu špricer, v katerem je bilo vino Branka Lovraka prejel povrečno oceno 3,3 (od možnih 5), špricer v katerem je bilo vino Ivana Ščernjaviča 3,10 in špricer v katerem je bilo vino Darka Kelenca 3,56.

Končni rezultat ocenjevalna komisija dobi tako, da v zadnjem ocenjevalnem krogu posamezni ocenjevalec še enkrat oceni vse tri najbolje ocenjene špricerje naenkrat in tako določijo prvo, drugo in tretje mesto.