FOTO: Obnova kulturnega doma v polnem teku

Lendavska Občina je konec septembra zaključila s postopkom javnega naročila in izbrala izvajalca, ki za 135 tisočakov (prvotno je bilo za vzdrževalna dela namenjenih 95 tisočakov) že izvaja vzdrževalna dela na stavbi kulturnega doma in pripadajočega trga.
Na občinski spletni strani poročajo, da so letos sicer že vložili 65.000 evrov finančnih sredstev v obnovo tehnike in opreme dvorane, ob pomoči prerazporeditve 45.000 eur (v skladu z Odlokom o izvrševanju proračuna občine). Ob tem poročajo še, da letošnja vlaganja znašajo 205.000,00 EUR, kar je 28 % več od prvotno načrtovanega za letošnje leto.

Občina o tem kdo je izbrani ponudnik ne poroča, prav tako pa ni znano število oddanih ponudb glede na javno naročilo. Popis del naj bi bil narejen že lansko leto, letos pa naj bi ta bil dopolnjen in je dokaj obsežen. Obnovitvenih del pa naj bi bil deležen tudi trg, ki bi zajemal dela kot so: ponovno poravnavanje gramozne podlage, odstranitev stare in betoniranje nove talne plošče ter njeno hidroizolacijo in ponovno oblaganje s kamnom, … Trg, za gradnjo katerega se je porabil milijon evrov, bo (kot kaže) deležen obnove po devetih letih.

 • Joze

  Megalomanski požiralec denarja

  Zakaj nenavadni kulturni dom v Lendavi tudi po osmih letih še ni končan

  © Borut Krajnc
  S fotografom sva se v Lendavo odpravila s preprosto nalogo: da bralcem predstaviva kulturni dom, ki je nastal po načrtih najbolj znanega madžarskega arhitekta Imreja Makovcza, nosilca tako imenovane organske arhitekture, avtorja skoraj 300 projektov, ki združujejo tradicijo keltskih simbolov. Makovecz je eden tistih arhitektov, ki so v arhitekturno srenjo prinesli svež veter, a je bil zaradi nenavadnega, skoraj mitološkega sloga, ki ga je prodajal kot nacionalni slog Madžarov, hkrati deležen tudi velikega nasprotovanja in zgražanja stanovskih kolegov. Očitali so mu, da ustvarja cenene izdelke, ki so všečni širšim množicam, nimajo pa zgodovinske vrednosti. Kljub temu si je Makovecz predvsem v devetdesetih letih ustvaril svetovni sloves, še posebej leta 1992, ko je na razstavi EXPO v

  • SLOstory

   Slog Imreja Makovcza ne “združuje tradicijo keltskih simbolov”, ampak tradicijo MADŽARSKIH simbolov, ki je splet predkrščanskega skitskega azijskega (avari, huni, praturki, skitje…), prakrščanskega maloazijskega in krščanskega evropskega izročila. Makovecz je bil izjemno zaveden Madžar in krščan.
   Kar se pa tiče materiala, obdobja in načina gradnje: gradili so ga 10 let (1995-2004), pa tudi kradli so (tako material kot keš) 10 let. Clasical Slostory.

   • joze.sukiv

    Se je opredelil za ZAVEDNEGA MADŽARA?? KOD V SLOVENIJI- IZJAVA GONC.

    Na madžarskem živi pod 0,5 % madzarov dnkN in nad 50 % slovenov dnk r1a. Genomika hungaria Eupedija Wikopedija .

 • jp

  To se zgodi, če ne vzdržuješ objekta.
  Trg so naredili leta 2009, kolikokrat so od takrat prebarvali klope?

 • Jože

  Po desetih letih je nekaj hudo nare, tako bolane stene- zidovi.

  To se po peddesetih letih nebi smelo zgodit- barvanje okenj je drugo.

  Pod čigavim nadzorom se je gradilo tako slabo- SE JE POLEG TEGA $E KAK RANČ GRADIL IZ ISTEGA DENARJA.

  Drugod so za četrtino denarja zgradili podobno dvorano ali večjo.

  Kdo bo odgovarjal.

  • SLOstory

   Kdo pa odgovarja za najbolj skorumpirano državo na svetu, kjer je največji investitor država, oz. posredno lokalna skupnost in je dobesedno vsaka investicija vnaprej razdeljena med klienturo, ki potem na najbolj prefrigane načine podpirajo stranke, politike in župane?

 • HK

  Mislim ,da je nekaj hudo narobe popolnoma nepravi čas za sanacijo !! Celo leto nič in sedaj pred zimo začetek del to je porazno ! Kaj se pa tiče sanacije oken je katastrofa ta okna so narejena iz macesna in bi moral bit v natur barvi in se les sam zaščiti tako ,da posivi sedaj pa že ne vem mogoče petič barvajo z oljno barvo ,ki bo ponovno v letu ali dveh popokala in se luščila !

  • joze.sukiv

   Dobi se neka barva proti uv ki dalj časa drži.
   Dražja a vsakoletno delo $tane več.