FOTO: Občina Beltinci podelila deset štipendij

V Občini Beltinci so ponosni na svoje študente, ki vestno in z veliko mero veselja pridobivajo znanje in se izobražujejo, tako, da bi nekoč v svojih življenjih izpolnili in dosegli zastavljene cilje, tiste, ki si jih tako želijo, tudi opravljanje želenega poklica.

Občina Beltinci je zagotovila sredstva za štipendije skupaj s Pomursko izobraževalno fundacijo in jih minuli vikend deset tudi podelila. Štipendije so prejeli študenti s stalnim bivališčem v občini Beltinci, Občina pa enoletne štipendije zagotavlja že deseto leto zapored.

Štipendije so tako kot minula leta, tudi letos prejeli v sejni sobi Občinske zgradbe, kjer so pogodbe o štipendiranju tudi bile podpisane. Štipendije bo tako prejemalo deset študentov, z najvišjimi povprečnimi ocenami v minulem študijskem letu.

Pozdravne in spodbudne besede so štipendistom in štipendistkam pred podpisom pogodb o štipendiranju namenili, župan Milan Kerman, predsednik uprave PIF, pom. akad. dr. Mitja Slavinec ter podžupan in predsednik komisije za podelitev štipendij v občini Beltinci, Roman Činč.

Letošnji štipendisti so: Balažic Blaž iz Lipe, Baler Saša iz Dokležovja, Flisar Urška iz Beltinec, Hohstätter Hana iz Beltinec, Mesarič Tamara iz Beltinec, Rous Urška iz Beltinec, Vinkovič Vito iz Lipovec, Zver Nikolaj iz Dokležovja, Barič Nina iz Dokležovja in Horvat Nina iz Lipe.