FOTO: Ob izkopavanju drenažnega jarka zasulo delavca, ki je na kraju nesreče podlegel poškodbam

Včeraj, dobrih dvajset minut pred dvanajsto uro se je v kraju Železne dveri (občina Ljutomer), zgodila huda delovna nesreča, pri kateri je ena oseba izgubila življenje.
“Danes okrog 12. ure smo bili policisti PU Murska Sobota obveščeni, da se je na gradbišču v Železnih dverih na delavca vsula zemlja. Na kraj so bili poslani reševalci in gasilci. Po prvih podatkih na kraju dogodka ob lokalni cesti na relaciji Ljutomer – Železne dveri z delovnimi stroji kopljejo vinogradniške terase. Pri tem je delavca zasula zemlja in je kraju umrl. Smrt delavca je potrdil zdravnik ZD Ljutomer,” je včeraj popoldan sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Z zbiranjem obvestil na kraju in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je pri kopanju vinogradniških teras in polaganju drenažnih cevi zemlja zasula 49-letnega delovodjo, kateri je na kraju umrl. Pokojni je stal na robu med dvema jarkoma, katera sta bila skopana z namenom polaganja drenažnih cevi. Pri tem je prišlo do usutja večje količine razmočene zemlje, katera ja padla skupaj s pokojnikom okrog 2 metra v globino in ga zasipala do višine prstnega koša. Smrt moškega je na kraju potrdil zdravnik ZD Ljutomer. Zaenkrat je tuja krivda v delovni nesreči izključena. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kraj delovne nesreče so si ogledali preiskovalni sodnik, državna tožilka in delovni inšpektor.

Z dostopom do pokojnega so sicer reševalci in gasilci imeli težave, saj je teren zelo polzi in je nevaren. Več informacij bo znanih po koncu preiskave.

Klik >>