FOTO: Ob dnevu brez avtomobila otroci preplavili cestišče pred mestno hišo

Ob dnevu brez avtomobila, ki pomeni zaključek evropskega tedna mobilnosti, so osnovnošolski otroci znova preplavili cestišče pred mestno hišo in s kredami risali na asfalt. Ob tem jih je obiskal tudi policist Leon.

Danes, okrog pol desete ure dopoldan so osnovnošolski otroci, predvsem tisti iz nižjih stopenj, preplavili cestišče pred mestno hišo in s kredami risali po asfaltu, kot to že počno vsako leto. Dogodka so se s stojnicami udeležili tudi planinsko društvo Lendava s predstavitvijo pohodništva, Zavod za turizem in razvoj s predstavitvijo in promocijo izposoje koles, Savaprojekt, d.d. s promocijo Celostne prometne strategije občine Lendava in Avtobustni promet Murska Sobota d.d. s predstavitvijo avtobusnega voznega reda na območju občine Lendava.

Za tem je bila v mestni hiši opravljena tudi novinarska konferenca, na kateri so medije seznanili z novo možnostjo in sicer so predstavili avtobusni vozni red na območju občine Lendava ob uvedbi brezplačnega prevoza občanov na relacijah, ki so namenjene prevozu osnovnošolskih otrok. To v praksi pomeni, da se bomo občani občine Lendava lahko brezplačno vozili na relacijah šolskih avtobusov. Pri tem je župan občine Lendava, mag. Anton Balažek omenil še nekatere prihajajoče načrte. Omenil je preureditev Kranjčeve ulice v enosmerno cesto, gradnja obvoznice od Župančičeve ulice, mimo novega vrtca, ki se bi zaključila pri nekdanjem kinu in ureditev peš poti do razglednega stolpa z možnostjo prehoda intervencijskih vozil.