FOTO: Novogoričani v Lendavi do treh točk

Pod lendavskimi griči se je včeraj odvilo prvo srečanje 26. kroga 2. državne nogometne lige in sicer med ekipama Nafte 1903 in Gorice. Vodilna Gorica je tako na sicer zahtevnem gostovanju v Lendavi osvojila tri točke in ostala v čvrstem vodstvu. Četa Mirana Srebrniča je namreč v mrežo domačih pospravila tri žoge.
Goričani so za prvi zadetek potrebovali manj kot tri minute igre, v polno pa je meri Alen Krajnc. Gergö Bolla je ob poskusu izbijanja zadel Žana Lebana, žoga pa je na robu kazenskega prostora končala pri Krajncu, ta pa se je veselil 12. zadetka sezone. Primorci so z golom prednosti dobili prvi polčas, znova pa so udarili ob koncu četrte minute drugega polčasa. Gostje so po slabem izbijanju vratarja Marka Galošija izpeljali hiter napad, Alen Krajnc pa je s 17 metrov natančno meril v spodnji levi kot domačega vratarja.

Le osem minut kasneje se je lendavska mreža tresla še tretjič. Nermin Haljeta je predložek Alessandra Ahmetaja preusmeril točno na glavo Luke Vekića, ki je z bližine matiral Marka Galošija. Lendavčani so upe obudili v izdihljajih 65. minute, ko je Daniel Nemeth natančno sprožil z 20 metrov in premagal Uroša Likarja. Nogometaši Nafte so nato iskali gor priključka, ki pa so ga dosegli šele v sodniškem podaljšku. Znova je v polno meril Daniel Nemeth, tokrat po podaji Vedrana Vinka in diagonalnem strelu z desne strani kazenskega prostora. Nafta je doživela drugi zaporedni poraz, Goričani pa ostajajo trdno na vrhu lestvice.

Nafta 1903 – Gorica 2:3 (0:1)
Gledalcev:
400, sodniki: Halilović Denis (glavni sodnik), Mežnar Matic (1. pomoč), Mijatović Veljko (2. pomoč), delegat: Turk Janko.
Strelci: Nafta 1903: Dániel Németh (66., 94.), Gorica: Alen Krajnc (3., 50.), Luka Vekić (58).

Tekst: PDo, NZS.si