FOTO: Novi dve točki za starejše deklice Muranie Lendava

Starejše deklice odbojkarskega kluba (OK) Lendava so si na kvalifikacijskem turnirju v Puconcih priigrale novi dve točki in kljub turnirju manj zasedajo drugo mesto na lestvici, ki vodi v “A” ligo državnega prvenstva.
Najprej so se pomerile z vodilno ekipo v skupini ŽOK Sobota A in v prvem setu premagale Sobočanke, v drugem in tretjem nizu pa je bila premoč nasprotnic na servisu prevelika, tekmo pa so zaključile z 1:2 v nizih. Na drugi tekmi so se pomerile z ekipo Benedikta; v obeh nizih so hitro povedle in nasprotnice premagale z 2:0. Po dveh kvalifikacijskih turnirjih tako zasedajo drugo mesto v skupini, ki jih v zaključnem delu tekmovanja vodi v skupino najboljših v državi.

Kapetanka ekipe Lana Sarjaš: “Vesela sem rezultata, ki smo ga danes dosegle. Ekipi ŽOK Sobota A, ki v prvih štirih tekmah ni izgubila niti enega niza, smo uspele odvzeti vsaj en niz. Zmaga proti Benediktu pa je bila pomembna, da smo sedaj trdno na drugem mestu lestvice. V naši igri je še veliko rezerve, zato se veselim prihodnjih turnirjev. Čestitke mojim soigralkam in hvala za pomoč s tribune.”

Naslednji turnir bo že čez dva tedna v domači telovadnici, ko se bodo ponovno pomerile z ekipo Benedikta in Roto-Kema Puconci.