FOTO: Nova hala za lendavski Varis

Uspešno lendavsko podjetje Varis se razvija in tudi širi. Pravkar poteka gradnja kar 2,5 milijona evrov vredne proizvodne hale, ki jo podjetje gradi z lasnimi sredstvi. Hala bo imela površino okrog 2.500 kvadratnih metrov, gradnja slednje pa naj bi po načrtih bila zaključena konec letošnjega leta.
Konec letošnjega leta bo uspešno lendavsko podjetje, Varis, bogatejše za novo proizvodno halo, površine 2.500 kvadratnih metrov. Gre za nujno potrebno investicijo, saj ima podjetje veliko naročil za svoje kopalniške kabine, del proizvodnje pa se odvija celo pod šotorom. Pred časom je sicer podjetje v bližini kupilo še eno zemljišče in sicer od podjetja Daihen Varstroj, katero trenutno služi kot skladišče za kopalniške kabine ter druge elemente in sestavne dele.

Podjetje se je za naložb odločilo pred dvema letoma in pol, zaradi epidemije koronavirusa pa so investicijo bili primorani postaviti na tehtnico. Ker so tudi med epidemijo delali, na čakanju ni bilo nikogar, so se odločili, da je investicija potrebna in prižgali zeleno luč. Halo gradijo “sosedovi,” lendavsko podjetje Legartis. Varis prihodke ustvari skoraj v celoti s prodajo na tujem trgu, predvsem v Avstriji in Nemčiji. Dela imajo do konca leta sicer dovolj, a opažajo rahel padec pri gradnji hotelskih objektov. Pravijo, da bistvenih odklonov ni.

Doma bodo Varisove kopalnice vgrajene v stanovanjsko sosesko Novo Brdo v Ljubljani.