FOTO: Nogometno igrišče z umetno travo: Položili temeljni kamen

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi se je včeraj zgodilo prvo dejanje v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903. Včerajšnji popoldan je bil namreč položen temeljni kamen za izgradnjo novega igrišča z umetno travo, kar bo financirano s strani madžarske vlade, občina pa bo ob igrišču zgradila še fitness na prostem.
Na prireditvi so spregovorili: Mag. Anton Balažek župan Občine Lendava, Ferenc Horváth podžupan in predsednik sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in István Gergelyi Kocsárdi, direktor Nogometnega društva Nafta 1903. Prireditve bi se moral udeležiti tudi predsednik nogometnega društva Nafta 1903, Gábor Végh, a se je opravičil. Vsi govorci so v splošnem izrazili veselje in zadovoljstvo ob začetku gradnje športnih objektov. Prav na tem mestu bo zgrajeno nogometno igrišče z umetno travo, ki bo tudi razsvetljeno.

Položitev temeljnega kamna so med drugim spremljali tudi generalni konzul Madžarske v Lendavi Gyula Földes, dobrovniški župan Marjan Kardinar, trener članske ekipe Nafte Franc Fridl in učenci nogometnega razreda pod vodstvom kapetana članske ekipe Nafte, Mitje Novinića.