FOTO: Nogometna akademija: Legartis včeraj pričel z gradnjo kanalizacije in vodovoda

29. aprila je potekala uvedba v delo za komunalno opremljanje zemljišč ob desni strugi Ledave za Hotelom Lipa, kjer se načrtuje izgradnja nogometne akademije domačega Nogometnega društva Lendava 1903, lendavsko podjetje Legartis pa je včerajšnje jutro v zemljo zarila prvo žlico, s čimer so se dela komunalnega opremljanja zemljišč tudi dejansko začela.
Lendavski Legartis je včeraj pričel z zemeljskimi deli za gradnjo osnovne infrastrukture, potrebne za bodočo nogometno akademijo Nafte 1903. Trije gradbeni delavci omenjenega podjetja so zarisali traso poteka vodovoda ter kanalizacije in pričeli z odkopom zemlje za polaganje cevi, skratka, da se zemljišče komunalno opremi. Uvedba v delo je potekala 29. aprila. V sklopu investicijskih del Občine Lendava, ki se bodo izvajala v naslednjih 60 dnevih, bo izgrajenih 400 metrov javnega kanalizacijskega omrežja in nekaj več kot 600 metov vodovodnega omrežja. Vrednost investicije znaša 108.637,33 evrov z vključenim DDV. Svoje naloge pospešeno pelje naprej tudi Elektro Maribor.

Gradnja se sicer pričenja z zamudo in točno dve leti po tem, ko sta nogometno društvo Nafta 1903 in Občina Lendava podpisala 20-letno pogodbo o pravici do uporabe zemljišča. Gradbeno dovoljenje je bilo na upravno enoto vloženo 10. aprila, vključno z dokumentacijo ARSO-a, da presoja vplivov na okolje ne bo potrebna. Gradnja nogometne akademije bi se torej -če upoštevamo vse roke, lahko začela letošnje poletje, a so ti odvisni od večih elementov; najprej od epidemiološke stuacije, za tem od birokracije. V projekt bodo vključeni madžarski izvajalci in tudi lokalna podjetja.

Objekt, ki bo zgrajen na treh hektarjih bo imel obliko črke L in bo poleg administrativnih in izobraževalnih prostorov imel še 16 sob, konferenčno sobo, parkirišče, v neposredni bližini pa bodo tri nogometna igrišča. Ali bo v vsem tem času skupno nakazanih 7 milijonov evrov s strani madžarske vlade dovolj za celovito izvedbo projekta, pa zaenkrat še ni znano.