FOTO: Nogometaši Nafte 1903 in Doba zabili skupno kar 8 zadetkov

Lendavska Nafta 1903 se je včeraj z gostovanja na Dobu vrnila z remijem. Prisotni maloštevilni gledalci so videli kar osem zadetkov, po štiri na obeh straneh. Čeprav je najprej vse kazalo, da bodo modro-beli tudi tokrat poraženi, pa so se v drugem polčasu le uspeli nekoliko bolj razigrati in nadoknaditi zamujeno.
Nafta 1903 in Dob sta si včerajšnji popoldan razdelila točke. S srečanjem so lahko bolj zadovoljni modro-beli, saj so skorajda čez celotno srečanje lovili zaostanke, katere so naposled le uspeli obrniti v remi, če že ne v zmago. Domači so po dobri uri srečanja vodili s kar 4:2. Za 1:0 je v petnajsti minuti zadel Denis Petrovič, po dobrih petnajstih minutah igre med obema kazenskima prostoroma pa je na 1:1 izenačil Vedran Vinko. V 33. minuti je vnovič bil uspešen Petrovič in poskrbel višanje rezultata na 2:1. Domači so tako lahko nekoliko lažje zadihali, a je do zaključka prvega dela Nafta 1903 znova bila uspešna in rezultat popravila na 2:2. Tokrat je bil uspešen Roland Paku.

V drugem polčasu podobna igra in znova prvi zadetek za domače. Za 3:2 je sedem minut po začetku drugega dela Dino Zenković, deset minut kasneje je bil uspešen še Benjamin Markuš. Lendavčanise niso predali, v 74. minuti je domačo prednost prepolovil tokratni rezervist Meshack Ubochioma, pet minut kasneje pa je v polno meril še Stjepan Oštrek. Nafta je vknjižila 18. točko, eno več imajo na svojem računu Dobljani. Ti se nahajajo na tretjem mestu prvenstvene tabele, Nafta 1903 s točko manj na petem.

Dob – Nafta 1903 4:4 (2:2)

Petrovič (15′, 33′), Zenković (52′), Markuš (62′); Vinko (31′), Paku (42′), Ubochioma (74′), Oštrek (79′)


FOTO: Lado Vavpetič