FOTO: Nastopile glasbene skupine

V sklopu mednarodne razstave Pirhi in vino se je včeraj, v stavbi nekdanje blagovnice, odvijal nastop glasbenih skupin. Nastopilo je pet kulturnih društev iz lendavske okolice: Otroška prekmurska FS KD “Zarja” Gaberje, Madžarski ljudski pevci KD Trimlini, Madžarski ljudski pevci KD Petőfi Sándor Čentiba, Slovenski ljudski pevci in godci KD “Zarja” Gaberje, Madžarski ljudski pevci KD József Attila Kapca.IMG_5715.JPGIMG_5716.JPGIMG_5717.JPGIMG_5719.JPGIMG_5720.JPGIMG_5721.JPGIMG_5723.JPGIMG_5724.JPGIMG_5726.JPGIMG_5728.JPGIMG_5733.JPGIMG_5736.JPGIMG_5738.JPGIMG_5740.JPGIMG_5748.JPGIMG_5749.JPGIMG_5751.JPGIMG_5752.JPGIMG_5753.JPGIMG_5754.JPGIMG_5756.JPGIMG_5760.JPGIMG_5762.JPGIMG_5763.JPGIMG_5766.JPGIMG_5767.JPGIMG_5768.JPGIMG_5769.JPGIMG_5771.JPGIMG_5772.JPGIMG_5773.JPGIMG_5776.JPGIMG_5778.JPGIMG_5780.JPGIMG_5781.JPGIMG_5782.JPG

 • alien

  Nekdo očitno pretirava na debelo in ne ve, kaj je to mednarodna prireditev.
  Tu ni mednarodne udeležbe, tu enega turista ni, le nastopajoči gledajo sami sebe, otroci svoje starše, babice pa svoje vnuke. Koliko vidim, niti z občine niso počastili programa, noben svetnik, noben politik, kaj šele župan.
  Saj je v redu, če občani kaj migajo, pa čeprav je polovica izdelkov total kičastih, ampak zakaj se pretirava z mednarodnim, ko pa vse skupaj izgleda kot vaška improvizacija? Morda zato ker svojo nepomembnost kompenziramo s prestolnico bogracha celega univerzuma? Balažek bi lahko pošiljal reklamo v vesolje (1-2 milijona € letno), naj marsovci pridejo na bograč k stolpu. Bomo videli, kaj bodo mednarodni mediji objavili. Kako se temu reče po angleško?

  • lol

   kaj hočeš sploh povedati ? jaz razberem samo to da si fauš

   • alien

    Nisem fauš, tudi moji znanci so med razstavljalci in nastopajočimi. Podpiram tudi občane, da migajo, da so aktivni in jim čestitam. Ampak kaj je v tem mednarodnega? Si že kdaj bil na mednarodni razstavi, npr. turizma, psov, ali v Radgoni na sejmu? To je mednarodno za moje pojme! Kje so na tej razstavi mednarodni gostje, kdo so to, kje so obiskovalci od drugod, da bi kupili kakšen pristen prekmurski ali lendavski izdelek? Tu je bilo mrzlo, stekla umazana, brez stranišča in vode, brez pečenih klobas in pive, da o bograču ne govorim. Povsem neprimerno, ma kakšna mednarodna razstava, prosim te lepo! Vaške prireditve so vsaj pristne! Glede župana pa le to: on daje denar za vse javno v občini, brez njega niti trave ne bi kosili na javnih površinah. Pa razberi, če zmoreš.

    • 20stolp16

     Pogrešam navedbo udeležencev: od kod prihajajo, kdo so … Če gre za mednarodno srečanje skupin, bi to pač moralo biti dokumentirano. Se pa lepo sliši, kajne? Hitro napišemo, da gre za mednarodni dogodek, če je le prišel kdo iz Murskega Središča in Lentija. Glede pristnih prekmurskih/lendavskih spominkov pa bi se res morali odločiti, kaj je kaj. Vsi ti zajčki, jajčka in piščančki, odeti v kvačkane “oblekice”, seveda to niso. Kustosinja soboškega Pokrajinskega muzeja ga. Jelka Pšajd je že lani, ko je prišla ocenjevat razstavljene predmete, opozorila na to, da ne gre vse imenovati kvaliteten spominek. A komu mar? Očitno ima ZKD Lendava svoja merila in ji ni v interesu dvig kvalitete, temveč si prizadeva izključno za masovnost prireditve (števila razstavljalcev). Škoda.

 • kurator

  Glej lol, človek ima prav. Glede mednarodnega. Če so se pa imeli nastopajoči dobro in če so gledalci uživali, pa tudi v redu. Iz česa si pa razbral , da je alien komurkoli “fauš”? Ker je omenil Balažeka? Mogoče bi bilo boljše, da ga ne bi.

 • mednarodni wc

  Imamo mednarodni kolesarski center, mednarodni razgledni stolp, smo mednarodna prestolnica bograča, v načrtu je mednarodni kulturni center, pa se potem tudi domača razstava pirhov pomednarodi, kaj češ… Ampak Velika noč je verski praznik, in sicer krščanski, ne vem kako dolgo bo tole dovoljeno praznovati z javnimi sredstvi…
  Lendava je nekronana mednarodna prestolnica mednarodnosti, to je splošno znano po celem svetu. Kako zelo pomembna svetovna in mednarodna in naj-naj prestolnica smo, pa dokazuje dejstvo, da nimamo niti poljskega javnega wcja v mestu. Zato bi predlagal županu, da se izgradi PRVI MEDNARODNI WC NA SVETU.